Milliyet Gazetesi yazarı Can Dündar: Onu yobaz bir tarih zihniyetinin ateşine atanlar, canıyla uğraşırken canını yakanlar, ardından "O kadın öldü" diye haber yazanlar mı?
Muhtemelen onlar için hayat, "ağır ve uzun bir şey" olacak. "İnsanları dinden soğutma" diye bir suç varsa, bunun cezası ahrette boyunlarına asılacak ve belki de Tanrı onları bu yaftayla karşılayacak.

Meral gibi yazamayan, tarihe meydan okuyamayan, kabaramayan kel Fatmalar! Siz, "Ölülerinizi hayırla yad ediniz" buyruğunu dahi çiğneyecek kadar kindar, bir o kadar çirkinsiniz; yuh olsun! Sevgiyle uğurladığımız "O kadın", "yine güzel, yine çiçek..." Hamdolsun!

 

Sabah Gazetesi yazarı Emre Aköz: Sevinerek, hınç alırcasına, "nihayet kurtulduk" dercesine, "O kadın öldü" diye başlık atanlar oldu internet sitelerinde. Niçin? Efendim, Okay'ın yazdığı Muhteşem Yüzyıl dizisine kızmışlar; Osmanlı'yı onların göstermek istediğinden farklı anlatıyormuş.

Tabii Meral Okay'ı sevenler (hatta özel bir sevgi beslemeseler dahi, bu tavra sinir olanlar), "Ölünün arkasından bu yapılır mı" diyerek ayağa kalktı. Arkadaşlar! Biz çoğu zaman ideoloji ile karakteri birbirine karıştırıyoruz. Mesela bu olayda, habere o başlığı koyanların, İslamcı oldukları için bunu yaptığını sanıyoruz.

Halbuki sadece ahlak bozukluğundan böyle yapıyorlar ki bu duruma halk arasında basitçe hayvanlık denir. Hayvan da hayvandır; İslamcısı, sosyalisti, liberali filan olmaz...

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan: Ortalık toz duman. Kimi "bunlar nasıl dindar" diyor. Kimi "ölüye bile saygıları yok" diyor.

Kimi Necip Fazıl'ın "ölüm güzel şey budur perde arkasındaki haber / Ölüm güzel olmasaydı hiç ölür müydü peygamber" dizelerini anımsatıyor. Herkes kınıyor. Herkes nefret ediyor. Herkes isyanda... Ben ise derin bir kayıtsızlık hali oluştu. Çünkü... Ben artık bu adamların "dinden nefret ettirmek" gibi bir işlevi gönüllü bir şekilde üstlendiklerine tamamen ikna olmuş durumdayım.

Hürriyet Gazetesi yazarı İsmet Berkan: Bir İslamcı-muhafazakar internet haber sitesi bakın Meral'in ölümünü böyle haberleştirdi. Akıllarınca kin kusuyorlar. Ama o minicik zekadan bile yoksun belli ki sitenin editörleri.

Sanki kendisi kazık çaktı, hep burada kalacak, ölmeyecek, aynı kaderi paylaşmayacak.