Tuğçe Kazaz ve Calzedonia el ele vererek bir geri-dönüşüm projesine imza atıyor. Eskide bikini veya mayonuzu getirirek, yenisinde indirim kazanacağınız ''Temiz Deniz'' projesi, modellikten oyunculuğa keskin bir dönüş yapan Tuğçe Kazaz ile buluşmamıza vesile oldu.


- Calzedonia ile nasıl bir araya geldiniz?
- Modelliği neredeyse tamamen bıraktığımı söyleyebilirim, artık yalnızca seçkin işlerin içerisinde yer almak istiyorum. Calzedonia ‘'Temiz Deniz'' projesinde bana yer vermek isteyince, öncesinden de beğendiğim ve kullandığım bir marka olduğu için hemen kabul ettim. Kampanyanın bir sosyal sorumluluk projesi olması benim için bu işi özel kılıyor, diğer insanlara da örnek olmak istiyorum. Zaten çok kısa bir zaman içerisinde de belediyenin 'geri-dönüşüm' ile ilgili çekeceği bir kamu spot'unda da yer alacağım.

- Daha öncelerinde yardım defilelerine çıkmayı reddettiğinizi biliyorum...
- Evet, çünkü o ‘'yardım defilesi'' adı altında düzenlenen organizasyonların sonunda paranın nerelere gittiğini hiçbir zaman kimse bilemedi. Burda ise benim kontrolümde benim denetimimde bir durum söz konusu, o yüzden içim çok rahat.

- Daha önce iç çamaşırı ve mayo ile gözükmek istemediğiniz için Victoria's Secret'dan gelen teklifi bile geri çevirdiniz ama şimdi bir iç çamaşırı/mayo firmasının projesinde yer alıyorsunuz. Bu ne yaman çelişki?
- Bu bahsettiğinizin üzerinden yıllar geçti ama ben prensip olarak mayo, bikini veya iç çamaşırı defilelerine çıkmadığım gibi çekimlerine de katılmıyorum. Bu projede de beni yalnızca elbiseyle göreceksiniz, bikiniyle poz veren başkaları olacak.

'GERİ DÖNÜŞÜME YARDIM ETMEK GÖREVDİR'
- Siz özel hayatınızda da aynı şekilde doğa dostu musunuz?
- Bu saatten sonra dünyanın ne kadarını kurtarabiliriz bilmiyorum ama yine de zararın neresinden dönersek kardır diye düşünmekte fayda var. Bence insanın en önemli görevlerinden biri de geri-dönüşüme yardım etmek. Ben evde, özellikle mutfakta bunu elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum. Sorumluluk, duyarlılık çok zor birşey değil, sadece biraz düşünce, enerji ve zaman gerektiriyor. Ama tabi daha önce bikini hiç aklıma gelmemişti, bu da bu konuda bir ilk oldu herhalde.

- İki sene önce ki Tuğçe Kazaz ile bugünkü Tuğçe Kazaz arasında ne fark var?
- En basiti, giyinme tarzım bile farklı eskiye göre. Eskiden daha salaş daha rahat kıyafetler tercih ederken şimdi daha feminen daha sade ve derlitoplu kıyafetleri tercih ediyorum. Daha doğrusu yerine göre giyinmeyi öğrendim de diyebilirim. Bundan 2 sene öncesine kadar zaten Türkiye'de bile değildim, oyunculuğa ara verip tamamen modellik mesleğine yönelmiştim. Şimdi ise yurtdışını bırakıp dönmemin altında modelliği tamamen bırakıp oyunculuğa yönelmek yatıyor. Modellikte hem kendimi hem Türkiye'yi tatmin edecek herşeyi yaptığıma inanıyorum. Bir modelin ulaşabileceği en zirve noktaya ulaştım, yani en azından kendi koyduğum hedeflerin hepsini gerçekleştirdim. Ağustos'da 30 yaşına giriyorum ve bu alanda daha fazla yapacağım bir şey olduğunu düşünmüyorum. Şimdi içim rahat bir şekilde oyunculuk alanında kendimi gösterebilirim.

- Oyunculuğa transfer olan modeller tiyatrocular tarafından pek hoş karşılanmıyor ama sizin için şu ana kadar gelen yorumlar genelde iyi yönde, öyle değil mi?
- Evet, modellerin başka mesleklere yönelmesiyle ilgili genel bir takıntı var, her zaman olduğu gibi bana da tepki gösteren insanlar oluyor, olacaktırda ama çabaladıktan ve başarabildiğimi gördükten sonra bu tepkilere çok da kulak astığımı söyleyemem. Bir ara Muhteşem Yüzyıl dizisi için adım anıldı ama bunun tamamen yalan bir haber olduğu söylemem lazım. Bana böyle bir teklif gelmediği gibi, gelse dahi bunun asla içinde yer almak istemediğim bir proje olduğunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Şu an konsantrasyonum tam anlamıyla Adam Film ile yaptığımız dizi ve Osman Sınav ile çektiğimiz sinema filmine yoğunlaşmış durumda. Bunlar dışında çıkan tüm haberler ise ne yazık ki gerçeği yansıtmıyor.