GÜNEY Afrika"ya gidemeyen Türkiye"nin turnuvadaki en büyük gurur kaynağı olan Mesut gruplarda oynanan ilk maçta Avustralya önünde asist yapan, fakat 90 dakikanın 4-0 bitmesiyle sadece "yıldız" kalan Türk asıllı oyuncu, Gana karşılaşmasından sonra ise "SUPERMAN" statüsüne yükseldi..

ALMANYA"YI ilk 16"ya taşıyan golü, müthiş bir soğukkanlılıkla 90"a asan W.Bremenli yıldızı göklere çıkartan Alman medyası, 21 yaşındaki yıldızı ülkenin kurtarıcısı ilan etti.. İşte yorumlar:

- BILD: “Başardık.. Ne güzel şut çekiyorsun Özil, Almanya"yı kurtardın.”

- KICKER: “Başardık! Titredik! Sevindik! Özil, Löw"ün 11"ini kurtardı.”

- BERLINER MORGENPOST: “Özil, Almanya"yı kurtardı.. Mesut bizi kupada tuttu.”

- BERLINER KURIER: “Mesut Ööööözil, bu çok güzel..”

- B.Z: “Mesut Özil, sen bizim gerçek kurtarıcımızsın.”

"ANNA MÜSLÜMAN"

BU arada Bild, Mesut Özil"in 28 yaşındaki sevgilisi Anna Maria Lagerblom"un müslüman olduğunu yazdı. "Onlar Dünya Şampiyonası"nın yaz masalı" başlığıyla verilen haberde, aile arasında yapılan sade bir törenle İslamiyet"i seçen Lagerblom"un "Melek" adını aldığını belirtti.

ALMAN pop kraliçesi Sarah Connor"un kız kardeşi olan Anna Maria Lagerblom"un annesinin, kızının son zamanlarda evde domuz eti yemediğini ve Kuran-ı Kerim"e ilgi duyduğunu fark ettiği ifade edildi.

PROTESTAN olan ailesinde konunun görüşüldüğünü anlatan Sarah Connor, “Anna Maria ve Mesut ailemizin birer parçası. Önemli olan birbirlerini sevmeleri. Müslüman ya da Hıristiyan olmaları şu an bizim için en önemsiz konulardan biri” dedi.

İKİLİNİN geçen yazdan bu yana birlikte olduğu ifade edilen haberde, Anna Maria"nın G.Afrika"da devam eden Dünya Kupası"nda Mesut"u yalnız bırakmadığı da hatırlatıldı.

İyi haber: İngiltere İlk 16"da

Kötü haber: Rakip Almanya

2010 Dünya Kupası C Grubu"ndaki son maçını kazanarak adını ilk 16"ya yazdıran İngiltere"de medya, Almanya korkusuyla tir tir titriyor.. Ada basını önceki günkü maçların ardından "İyi haber: İngiltere turu atladı. Kötü haber: Bir sonraki maç Almanya ile” yorumunu yaptı. Independent gazetesi ise “Kıyamet ileri bir tarihe atıldı” başlığını kullanarak İngiltere"nin sergilediği futbolunun yetersiz olduğunu yazdı.

Vatan