Uşak"ta dün gece meydana gelen trafik kazası sonrasında, içinde bombalar ve bomba yapım krokileri bulunan otomobilin sürücüsünün, terör örgütü PKK"nın kuryesi olduğu, bulunan malzemelerin de PKK"ya ait olduğu iddia edildi.

İçinde bombaların ve bomba yapım krokilerinin bulunduğu 65 NS 309 plakalı otomobilin sürücüsü Faik Yorgun"un PKK kuryesi olduğu ve otomobilde ele geçirilen malzemelerin PKK"ya ait olduğu ileri sürülürken, araştırmalar bu iddialar yönünde sürdürülüyor. Bombaların Irak"ın kuzeyinden geldiği öne sürülürken, Yorgun"un üzerinde bulunan cep telefonu kartları ve hafıza kartlarının da incelenmek üzere Ankara"daki Jandarma Kriminal Daire Başkanlığına gönderildiği öğrenildi.
Uşak'ta Susurluk gibi kaza

Otomobil sürücüsü Yorgun"dan alınan parmak iziyle, sürücünün üzerinden çıkan kimliğin sahte olmadığı belirlendi. Kaza yapan otomobilin Yorgun"a ait olduğu ve 15 gün önce satın alındığı bildirildi.

Kazada ölen ve cesedi Banaz Devlet Hastanesine kaldırılan Faik Yorgun"un cebinde örgütsel doküman bulunduğu, bunun üzerine aracında yapılan aramada mukavva bir kutunun içine gizlenmiş patlayıcı maddeler ile düzeneklerin ele geçirildiği öğrenildi.

Öte yandan Faik Yorgun"un İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderilen cesedinin otopsisi de tamamlandı. Cenazeyi almak için Yorgun"un yakınlarının beklendiği belirtildi.

Yorgun"un nereden geldiği ve nereye gittiği konusundaki araştırma sürüyor.

Uşak"ın Banaz ilçesinden Afyonkarahisar"a giden Veysel Devebacak yönetimindeki 42 BS 932 plakalı kamyon ile Faik Yorgun (31) yönetimindeki 65 NS 309 plakalı otomobil dün gece çarpışmış, Yorgun kaza yerinde ölmüş, Devebacak yaralanmıştı. Kazaya karışan otomobilde 5 elektrik düzeneğine bağlı A4 ve C4 karışımı bombalar ile bomba yapımını gösteren krokiler bulunmuş, kamyonda suç unsuruna rastlanmamıştı.