Antalya Büyükşehir Belediyesince hazırlanan ve kentin çeşitli yerlerindeki ilan tahtalarına asılan ''Yakalandı'' başlıklı afişlerden bazıları, tartışma ve tepkiler üzerine kaldırıldı.

Büyükşehir Belediyesi İletişim ve Tasarım Merkezi tarafından çevre temizliğine dikkati çekmek amacıyla hazırlanan, parka çöp atan adam, halı silkeleyen kadın, aracından yola çöp bırakan sürücü, sokağa pet şişe atan genç gibi çevreyi kirletenlere ilişkin fotoğrafların yer aldığı ''Yakalandı'' başlıklı afişler, AK Parti Antalya İl Teşkilatı ve bazı çevrelerce tepki ve eleştirilere neden olmuştu.

''Recep Bey sokağa çöp atarken yakalandı'', ''Kemal Bey sokağa çöp atarken yakalandı'' ve ''Nimet Hanım falezlerden çöp atarken yakalandı'' ifadelerinin yer aldığı afişler, belediye ekiplerince ilan tahtalarından kaldırıldı. Kampanya kapsamında başka isimlerle hazırlanan afişlerin yerlerinde kaldığı gözlendi.

AK Parti İl Başkan Vekili Ömer Duman afişlerde, Antalyalı seçmenleri rahatsız edici, küçümseyici hatta aşağılayıcı bir tavır sergilendiğini ileri sürmüş, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise ''Yakalandı'' sloganıyla çevreyi kirleten davranışlara dikkatin çekildiğini, afişlerde hiç kimseye karşı art niyetli ifade yer almadığını dile getirmişti. (AA)