Bayramda bir maniniz yoksa, belki de siz o kara bahtlı çocuğu, o çocuğun çaresiz annesini ve kardeşlerini kurtaracak adımı atacaksınız. Belli mi olur…
 
Iğdır’da 4 yıl önce eşi tarafından terk edilen 4 çocuk annesi, 36 yaşındaki Ş. Y.’nin kızı 11 yaşındaki A. Y., tecavüze uğradı. Şikayet üzerine otogarda tuvalet işleten M.K., yakalanarak tutuklandı. Tecavüze uğrayan küçük kız ise 'Babam bizi terk edince annem bize dört elle sarıldı. Ona yardım edemediğim için üzgünüm. Tek hayalim var; o da hakim yada savcı olmak." dedi.
Gecekondu bir evde biri zihinsel engelli olmak üzere 4 çocuğuna tek başına bakmaya çalışan Ş. Y., kızının tecavüze uğramasından üzerine kuma getirdiği 21 yaşındaki E.D. ile Adana’ya gittini öne sürdüğü eşi Hüsamettin Y.’nin sorumlu olduğunu savundu. Geçimlerini sağlamak için evlere temizliğe gitmek zorunda kaldığını, bu nedenle çocukları ile yeterince ilgilenemediğini belirten Ş. Y., "Sapık, kızımı geçen ay kandırıp evimize yakın otogar tuvaletine götürüp tecavüz etti. Tutuklandı. Kızımın yüzüne bakamıyorum. Ona sahip çıkamadığım için hayatım boyunca kendimi affetmeyeceğim" dedi.
 
ALLAH KOMŞULARIMIZIN EKSİKLİĞİNİ VERMESİN
 
Zihinsel engelli en büyük çocuğunu da okula göndermek istediğini belirten anne Ş. Y., "Kazandığım para ile ancak 50 lira olan evin kirası ve mutfak ihtiyacını karşılayabiliyorum. Tüm olumsuzluklara rağmen 10 yaşındaki oğlum da ablası ile aynı okula gidiyor. Eşim bizi terk ettikten 21 gün sonra dünyaya gelen kızım ise babasını hiç görmedi. Allah komşularımızın eksikliğini vermesin. Bazen onlar gönderirse yemek yiyebiliyoruz" diye konuştu
 
A.Y.: TEK BİR HAYALİM VAR
 
Üçüncü sınıf öğrencisi A. Y., okuyup hakim olmak istediğini söyledi. Annesini çok sevdiğini belirten A. Y., "Babam terk edince annem bize dört elle sarıldı. Kendisine ev işlerinin dışında yardım edemediğim için üzgünüm. Kötü insanlarla mücadele için tek bir hayalim var o da hakim ya da savcı olmak. Bize önce en büyük kötülüğü babam yaptı. Ne zaman el ele tutuşan bir çocukla babayı görsem ağlıyorum. Ama bu kötü günlerin bir gün biteceğine inanıyorum" diye konuştu.