3 gün sürecek festival kapsamında boğa güreşleri ve halk konseri düzenlenecek. Halk konserinde ünlü şarkısı Lara sahne alacak.
Sultanhisar’da ilk kez 21 Mart 1940 yılında poratakal bayramı olarak gerçekleştirilen ve 1977 yılından sonra Uluslar arası Nysa Kültür ve Sanat festivali olarak devam eden şenliklerin 43.'sü bu yıl 4-5 ve 6 Mayıs günü yapılacak.

Yaklaşık 73 yıllık geçmişi bulunun şenliklerin bu yıl daha kapsamlı bir şekilde gerçekleştirileceğini belirten Belediye Başkanı Ertegün Ünal, değişik ülkelerden konukların da katıldığı festivalin esas amacının Sultanhisar'ın tarım ürünlerinin yanında dünyaca ünlü Nysa Antik Kentini tanıtmak olduğunu belirtti.
Aydın'da en köklü sosyal etkinliklerden biri olan yaşlıların Portakal Bayramı, gençlerin ise Nysa Kültür ve Sanat Festivali olarak bildiği etkinlik hakkında bilgi veren Belediye başkanı Ertegün Ünal, “İlçemizde bulunan Nysa antik kentini, ilçemiz tarihini, doğal güzelliklerini ve ilçemiz çiftçisinin ürettiği ürünleri başta Türkiye olmak üzere tüm dünyaya tanıtmak amacı ile Sultanhisar Uluslararası Nysa Kültür ve Sanat Festivali'nin bu yıl 43.'sünü düzenliyoruz. Bu yıl daha da görkemli geçeceğine inandığımız bu şenlikleri hep birlikte gerçekleştirmek istiyoruz. 3 gün boyunca sürecek bayram havasında geçmesini temenni ettiğimiz festivalde boğa güreşleri, çilek yarışması, hal sezonu açılışı, halk konserleri, güzellik yarışması, trap yarışmaları yapacağız” dedi.
FESTİVAL PROGRAMI
43. Uluslar arası Sultanhisar Nysa Kültür ve Sanat Festivalinin ilk gününde, Hal sezonu açılışı, Sünger Bob çocuk tiyatrosu oyunu sergilenecek. Saat 17:00’de top atışları ve mehteran gösterileri eşliğinde festival açılış töreni yapılırken, çilek yetiştiriciliği teşvik yarışması, fotoğraf, resim ve el sanatları sergilerinin açılmasının ardından sahnelecek ‘Hak yoluna giden Niyazi’ isimli tiyatro oyunu ile son bulacak.
Festivalin ikinci günü olan 5 Mayıs Cumertesi günü; Trap yarışması, halk oyunları ekiplerinin gösterileri, fener şenliği’nin ardından kapalı Pazar yerinde Eşref Vakti Grubu Sevtuğ Özgür-Erdem ikilisi sahne alacaklar.

Festivalin son gününde ise sabah saatlerinde Malgaç Çayı Kemer Köprü Malgaç Çayında Kemer Köprü bölgesinde hıdrellez pikniği gerçekleştirilecek. Diğer yandan bölgenin pehlivan boğaları Sultanhisar arenasında boy gösterecekler. Pazar günü yabancı ekiplerin folklor gösterileri ve Nysa güzellik yarışmasının ardından kapalı pazar yerinde Lara, Eylül Vuralgil ve Tuğçe Şan konseriyle festival son bulacak. 

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg