Suriye'de meydana gelen olaylar nedeniyle olası bir göç dalgası için Kızılay ekipleri Mardin'in Nusaybin ilçesinde incelemelerde bulundu.

Türkiye sınırına yakın bazı köylerde yaşayan ve ülkelerindeki baskıdan kurtulmak istedikleri iddiasıyla tel örgüleri aşarak Hatay'ın Yayladağı'na gelen bir grup Suriyelinin ardından Suriye'ye komşu ilçelerde de önlemlerin en üst seviyeye çıkarıldığı belirtildi. Olası bir göç dalgası için Nusaybin'e gelen Kızılay yetkilileri Kaymakam Murat Girgin ile bir süre görüşerek, ilçede çadırkent kurulabilecek yerler hakkında bilgi aldı.

Kaymakam Girgin AA muhabirine yaptığı açıklamada, şu anda Nusaybin sınırına komşu Suriye kentlerinde herhangi bir göç dalgası veya sınır kapısına bir yığılma olmadığını bildirdi.

Suriye'deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini bildiren Girgin, ''Her türlü olasılığa karşı hazırlıklıyız. Kızılay yetkililerine olası bir göç durumunda nerelere çadır kent kurulabileceği, çadır kent kurulana kadar gelenlerin nerede konaklanabileceği ve gerekli yardımlar hakkında bilgi verdik'' dedi.