İstanbul’da Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ile Kültür ve Turizm Bakanlığı İl Müdürleri arasında bir çalıştay düzenlendi. Çalıştay açılışını Bakanlık Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun ile TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy birlikte yaptı.

Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Merkezinde düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan Haluk Dursun, Bakanlığın turizmi deniz, kum plajdan ibaret olarak görmemek düşüncesinde olduğunu belirtti. Kültür turizmi başta olmak üzere inanç turizmi, helal turizm, termal turizm, sağlık turizmi, eko-yayla turizmi ve ileri yaş turizmini desteklediklerini, ülkenin her köşesine ve her mevsimine uygun turizm alanları kurmak ve yaygınlaştırmak çalışmaları yaptıklarını söyleyen Dursun; Bakanlığın turizmde kayıt dışılığın ciddi bir takipçisi olduğunu da konuşmasında vurguladı.
Turizmde güvenlikli alanların ve güvenilir kurumların önemli olduğunu anlatan Müsteşar, bilinçli ve bilgili turizmcilerin hem devlet, hem de özel sektörde bir araya gelerek birikim ve görüşlerini birbirlerine aktarmalarının önemli olduğunu ifade etti. Program vesilesiyle 81 İlin Bakanlık temsilcileri Müsteşar Haluk Dursun’a illerinin durumları hakkında bilgi verme imkânı buldular ve günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Toplantıya Aydın’ı temsilen katılan Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka, turizm meclisi toplantısının oldukça verimli geçtiğini ve turizm faaliyetlerine önemli kartı sağlayacağını belirtti.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınpost etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

facebook.png twitter.png

appstoreee.jpg     googleplay.jpg20141220aw275806_01.jpg