Tesisten alınan numunelerin DSİ ve Aydın İl Çevre ve Orman Müdürlüğü"ndeki incelemelerinde herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı.
Atça"da sulamada zarar vermeden kullanılacak olan suyun şebekesinin 7 kilometrelik altyapı çalışmaları tamamlandı. 8 kilometrelik alanda daha yürütülecek olan çalışmaların tamamlanmasının ardından projede toplam 15 kilometrelik altyapı bitmiş olacak. Birinci etap çalışması 1, 6 milyon YTL mal olan çalışmanın 470 bin TL"si BELDES projesinden karşılandı. Altyapı çalışmalarında TEDAŞ ve Türk Telekomla anlaşmalar sağlanarak çirkin görüntünün ortadan kaldırılması sağlandı.
Proje hakkında bilgiler veren Atça Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, çalışmaların hızla devam ettiğini ve Atça Rehabilitasyon Merkezi"nin de kanalizasyon bağlantısının yapıldığını belirterek; “Atça"da etap etap çalışmalar sürüyor. Arıtma tesisimizden çıkan atıkların tekrar kullanımı yapılabilecek. Arıtma tesisinden alınan numunede her hangi bir sorun tespit edilmedi. Her verilen hizmet sonucu Atça halkının mutluluğu ve sevinci benim de yorgunluğumu alıyor. Aslında kolay değil. Gece gündüz hizmet peşinde acaba Atçam için daha iyi neler yapabilirim diye proje üretiyorum. Türkiye"de olmayan ilklere imza atarak Atça"nın gururu benim gururum olmakta” dedi.