Kurtulmuş, gezi ve incelemeler yapmak üzere Kars'ın Sarıkamış ilçesine geldi. Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen'i makamında ziyaret eden Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, şehitler diyarı ve turizm cenneti olan Sarıkamış'ta bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Gündeme ilişkin değerlendirmede bulunan Kurtulmuş, "Birkez daha burada bu vesileyle 3 şehidimizin bu sıcak acısını taşıdığımız bu gün birkere daha ifade ediyorum ki, bunun çözümü ne dağdadır, ne sokaklardadır ne Genelkurmay Karargahı'ndadır. Türkiye'de bu sorunun, Kürt sorununun çözümü TBMM'dedir. Eğer öyle olsaydı, 30 senedir bu sorun çözülürdü. 30 yıldır bu sorun çözülemediğine göre bu sorunun çözüm adresi siyasetin merkezi olan, milletin iradesinin tecelli ettiği TBMM'dir. Ayrıca yeni Anayasa çalışmaları Türkiye'de Kürt sorununun çözümü için fevkalade bir zemin oluşturmaktadır. Bu zeminden de istifade etmek gerekiyor. Böylece tekrar bu memlekette tam manasıyla barış ve kardeşliğin sağlanmasını ortaya koymamız gerekiyor." dedi.

Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen de, Genel Başkan Numan Kurtulmuş'u Sarıkamış'ta ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özbilen, Sarıkamış Şehitleri anısına Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'a plaket verdi. 

Kurtulmuş daha sonra Gaziler Meydanı'nda vatandaşlara seslendi. Konuşmasında Sarıkamış'ın ülkenin sembol ilçelerinden birisi olduğunu söyledi.