KurtulmuşAselsan ölümlerine açıklık getirdi
.Düzce Üniversitesi'nin Akademik Yıl Açılış törenine Kurtulmuş'un yannıda Vali Zülkif Dağlı, AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Aslan, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de katıldı.

Törende konuşan Kurtulmuş, 15 Temmuz olayının pazılın parçalarından sadece bir tanesi olduğunu belirterek, "FETÖ eşkiya çetesi bölgemizdeki ve ülkemizdeki olayların bir parçasıdır. Cizre'de, Sur'da, Silopi'de sokaklara çukurlar kazarak onların içerisine konulan bombalar sadece resmin bir parçasıdır. DEAŞ'ın Ortadoğu coğrafyasını kana bulaması, bugün Halep'te insanlık dramının yaşanması, Haşdi Şabi'den, PYD'nin, terör örgütlerinin Suriye ve Irak topraklarında cirit atıyor olması büyük resimdeki pazılın parçalarından sadece bir tanesi. Büyük resimin adını çok net şekilde koymalıyız" dedi.


"Rahmetli Nuri Demirağ 1940'lı yılların sonunda neredeyse yüzde 100 yerli Türk uçağını imal etti. Avrupa ülkelerine satacak noktaya geldi. Hürkuş, şu an aynı isimle uçak yapıyoruz. Bu uçak satılma noktasına geldi ve bir karanlık el Nuri Demirağ'ın fabrikasını kapattı. Tenekeden arabaları, yabancı lisanslarla bu memlekette sattırdılar. Çünkü kendiuçağını yapan bir Türkiye, kendi arabasını yapan bir Türkiye, kendi savaş uçağını yapan bir Türkiye, kendi tankını yapan bir Türkiye, güçlü bir Türkiye olarak oynanan bu oyunlara izin vermezdi de ondan bunu yaptılar. Aselsan mühendislerinin genç yaşta birer birer ölmeleri herhalde tesadüf değildir. Bütün bunlara baktığımız zaman isterler ki Türkiye bir tane piyade tüfeği almak için elin gavurunun kapısında diz çöküp beklesin. Türkiye böyle bir ülke değildir. Türkiye böyle bir ülke olmayacaktır."Karanlık ellerin Türkiye'nin yerli projelerini engellediğini ifade eden Kurtulmuş, şunları söyledi:

'Teknoloji transferi' adı altında elin oğlunun kendi ellerinde dökülen beşinci sınıf teknolojileri matah bir şeymiş gibi kabul eden Türkiye'nin geride kaldığını ifade eden Kurtulmuş, "O devirler geride kaldı. Onlar eski Türkiye'nin karanlık labirentlerinde kalmış karanlık sayfalardır. Şimdi inaçla, kararlılıkla yola devam ediyoruz. Türkiye kendi uçağını yapar hale geldi. Tankını, silahını yapar hale geldi. Türkiye zırh teknolojisinde dünyanın ikinci ülkesi oldu. 15 Temmuz'da ne oldu, işte cevabı buradadır. Bunları yapan bir ülke olmamamız için 15 Temmuz'da satılık eşkiyaların eline bu milletin paralarıyla alınan silahlar verildi ve maalesef onlara sahne almaları söylendi. Milletimiz buna izin vermedi" dedi.Kurtulmuş, üniversitedeki açılıştan sonra AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek partililerle bir araya geldi.