İktidarda bulunan partilerinin yapmış olduğu ve yapacak oldukları yatırımlar anlatılarak sorunlara yerinde müdahale edileceği sözleri veriliyor. En büyük sorunun işsizlik olduğu Sinop’ta bu sorunların çözümü için ciddi yatırımlardan söz ediliyor. Nükleer santralın kurulacak olması nedeniyle Sinop’ta çehrenin değişeceği ve yeni yatırımlarla birlikte gelişeceği yönünde değerlendirmeler yapılıyor. Adaylardan Mehmet Ersoy, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve Yalova Valiliği yapan biri olarak bürokrasiyi iyi biliyor. Diğer aday İbrahim Felek 3. dönem Erfelek Belediye Başkanlığı yaptığı için oldukça iddialı gözüküyor. Partinin dezavantajları işsizlik, göç, nükleer santralın kurulacak olması. Avantajları ise, hükümetin iktidar olması ve partililerin özveriyle yoğun bir şekilde çalışmaları. 
CHP’nin seçim çalışmalarında, Aile Sigortası Bildirgesi ön plana çıkıyor ve yoğun ilgi görüyor. İşsizlik, yoksulluk, göç, enerji santrallarına olan tepki ve milletvekili sayısının 2’ye düşmesi CHP’nin Sinop’taki avantajını arttırıyor. AKP’nin her seçim döneminde adaylarını değiştirmesi de CHP adına bir avantaj . Engin Altay’ın CHP Genel Başkan Yardımcısı olması ve Sinop’ta kendini ispat etmesi önemli. Abdullah Şişek de AKP’nin kalesi Boyabat’tan ciddi oranda oy getireceğe benziyor. 
MHP’nin yeni seçim beyannamesi Sinop’ta ilgi görüyor. Seçim beyannamesindeki projelerle sorunları aşacaklarını belirtiyorlar. Vatandaşlarla bire bir görüşüyorlar. Adayların tanınmaması bir dezavantaj olsa da, MHP oylarını arttırmak için yoğun çalışıyor. 
 
Seçmen sayısı: 146 bin 889 
Milletvekili sayısı: 2 
Mevcut dağılım: AKP 2, CHP 1 
 
AKP 
 
Mehmet Ersoy: Valilik ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı görevlerinde bulundu. 
 
İbrahİm Felek: Üniversite mezunu. Üç dönem Erfelek Belediye Başkanlığı yaptı. 
 
CHP 
 
Engİn Altay: Üniversite mezunu, eğitimci. CHP Genel Başkan Yardımcısı Altay kentte sevilen bir isim. 
 
Abdullah Şİşek: Lise mezunu Şişek, esnaflık yapıyor. Boyabat’ta ciddi oy potansiyeline sahip. 
 
MHP 
 
Metİn Oktay Fındık: Sinop Endüstri Meslek Lisesi ve Anadolu Teknik Lisesi’nde öğretmenlik yaptı. 
 
Nazım Demİray: İlköğretim mezunu. Esnaf.