NTV spikeri Nur Tuğba Algül'ün 8 şehidin haberi yayındayken, arkadan şarkı söyleyemesine bir çok eleştiri gelirken Yeni Şafak yazarı Osman Özsoy'dan farklı bir tepki geldi.

"Kızmayın NTV spikerine..." başlıklı yazısında sosyal medyadaki eleştirileri yorumlayan Yeni Şafak yazarı NTV spikeri için "Durumu, toplumun şu an ki durumunu çok andırıyor çünkü... Hak ettiğimiz kaderi yaşıyoruz" dedi.

İşte Özsoy'un yazısındaki ilgili bölüm:
Dün internet ortamında en çok tıklanan ve en ilgi gören haber konusunda ben epey farklı düşünüyorum.

Konu malum...
NTV spikeri canlı yayında haberi sunarken, araya Hakkari'de 8 şehit verdiğimiz haberin bandı girdiğinde arka planda şarkı mırıldandığı duyulmuş.
Yazıyı kaleme aldığım saatlerde sosyal medyada eleştirilerin ardı arkası kesilmiyordu.

Düştüğü bu zor durum nedeniyle spikere yüklenmek ve şehit haberleri konusunda toplumca sanki aşırı duyarlıymışız gibi rol kesmek çok ciddi samimiyetsizlik göstergesi olur.

5-10 damacana şişesinde sular kalitesiz çıktı diye ortalığı ayağa kaldıran toplum ve medya, 8-10 bin şehidin kanı yere dökülürken o ölçüde yeri göğü inletmedi.

Dökülen şehit kanları için artık içi burkulmaz hale gelen toplum, aylar evvel içtiği su markası bozuk çıktı diye, o zaman geçirmediği mide bulantısını şimdi geçirme derdine düştü.

Sakat çıkan damacana markaları ifşa edilsin diye haftalardır sabırsızca bekleyen kamuoyu, kötü sevk ve idare ile Mehmetçiğin şehit olmasına neden olan komutanların isimlerini merak etmiyor bile.

Sakat çıkan su markasını zihnine kazıyan toplum, vatan için sakatlanan, şehit düşen Mehmetçiğin adını, sayısını artık aklında tutamıyor bile...
Acı gerçek şu: Bu ülkede şehit haberleri, trafik kazası haberleri gibi rutine dönüştü.. (gazeteciler.com)