Almanya"da 23 yaşındaki meslek okulu öğrencisi, aldığı kötü notlara kızarak, Rambo bıçağı ve alev tabancasıyla okulunu basıp öğretmenini öldürdü

Almanya"da 23 yaşındaki meslek okulu öğrencisi, okulunu basıp öğretmenini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinde yakalanan saldırgan gözaltına alındı.
Olay dün saat 10.00 sıralarında ve Ludwingshafen"e bağlı Mundenheim kasabasında meydana geldi. İsmi açıklanmayan saldırgan, üzerinde bir Rambo bıçağı ve alev tabancasıyla okulu bastı.

"Rambo" bıçağı kullandı
3 bin 200 öğrenci ve 130 öğretmenin görev yaptığı okulda dehşet saçan öğrenci, üç öğretmenine saldırdı ve birinin olay yerine ölümüne neden oldu. Öğretmenini Rambo bıçağıyla ağır yaraladıktan sonra, elindeki gaz tabancasıyla polise ateş ederek kaçmaya çalışan öğrencinin özel polis timlerince yakalandığı açıklandı.
Ludwigshafen Başsavcısı Lothar Liebig, sabıkası bulunmayan öğrencinin ilk ifadesinde, “Kendisine çok kötü notlar veren öğretmenlerine karşı büyük öfke duyduğu”nu itiraf ettiğini açıkladı. Okulunu basarak, öğretmenini öldüren öğrenci aleyhine kasten adam öldürmek suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Saldırıdan sonra şoka giren bazı öğrencilere komşu okulda psikolojik destek verilirken, diğer öğrenciler de evlerine gönderildi. Okulunu basan öğrencinin saldırı sırasında meşale yakması nedeniyle yangın alarmı verildiği, bu nedenle öğrencilerin dışarı çıkmasının daha çok can kaybını önlediği açıklandı.

WInnenden saldırısını hatırlattı
Olayla ilgili bir açıklama yapan Federal Eğitim Bakanı Anette Schavan, “17 kişinin öldüğü Winnenden saldırısının yıldönümüne birkaç gün kala, benzeri vakanın bir okulda gerçekleşmesinden çok üzgün olduğunu” açıkladı. 2009"un Mart ayında Baden-Württemberg eyaletinin Winnenden kentinde meydana gelen olayda, Albertville Lisesi"ne eski bir öğrencinin yaptığı saldırı sonucu 9"u öğrenci, 3"ü öğretmen olmak üzere toplam 16 kişi ölmüştü. Olayı gerçekleştiren Tim Kretschmer adlı saldırgan daha sonra intihar etmişti.