NTV'de Yekta Kopan ve Burcu Esmersoy'un 'Yaz Gecesi Şovu' programına konuk olan Burak Kut, sektörden uzaklaşmasının nedenlerini anlattı.

Bir dönem, çok performans yapan ve hayatını şöhret olarak geçiren birisi olduğunu söyleyen Burak Kut, uzunca bir süre piyasadan uzak kalmasıyla ilgili olarak "Birazcık hem içime dönüp, hem bu zamanı değerlendirip, çok uzun bir süre mi bilmiyorum ama herkesin hayatında yapması gereken bir şeyi doğru bir anda yaptığımı düşünüyorum" diye konuştu.

Sektörden uzak kaldığı süre içerisinde benliğine daha çok kavuştuğunu ve okuma fırsatı bulup kendisini geliştirdiğini söyledi.

Burak Kut, piyasadan uzak durmasının çeşitli çevrelerce bir 'iniş' olarak değerlendirilmesiyle ilgili olarak da "Tekrar geri dönmek isteği falan olarak algılanabilir ama samimice şunu söyleyebilirim, yaptığım şeylere geri dönmek, eskide kalan bir şeyi geri almak hiç bana göre değil. O yüzden ona imrenerek hatırlamıyorum o günü" diye konuştu.

Ünlü şarkıcı, 20'li yaşlarında yaptıklarını hatırladığında, o yaşta biri olarak neler yapabildiğini görünce bu durumun çok hoşuna gittiğini de belirterek "Gerçekten şanslı biri olduğumu düşünüyorum. Fakat bildiklerim ve yapabildiklerim bunlar değil tabi ki" diyerek hayatın içinde öğrenerek farkındalığını arttırarak ürettiğini, bu anlamda iyiye doğru gittiğine inandığını söyledi.

Burak Kut, "Birşeyi geri almak değildir derdim. Sadece iyi müzik yapan bir müzisyen olarak anılmak ve ülkemin tarihine de bir şey bırakmak isterim nasip olursa" dedi.

Televizyon Gazetesi