Galatasaray Futbol Şube Sorumlusu Haldun Üstünel, transferde tek sorumlunun teknik direktör Frank Rijkaard olduğunu söyledi. Hollandalı teknik adamın istekleri doğrultusunda hareket ettiklerinin altını çizen genç yönetici, 'Geçen sezon transferleri yönetim olarak biz yaptık ve kimseye danışmadık. Harry Kewell'ı getirdik, Milan Baros'u getirdik. Ama bu sezon öyle değil. Yaşadığımız maddi sıkıntılardan dolayı nokta transferler yapacağımızı hocamız Rijkaard'a da ilettik. O da istediği bölgeleri ve bu bölgelere uygun futbolcuların listesini bize verdi. Çalışmalarımız sessiz sedasız sürüyor. En geç Haziran'ın 26'sında transferi noktalayıp, Almanya kampına tam takım halinde gitmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

ÖNCELİK STOPER TRANSFERİ

Sarı-kırmızılı takımın iyi ve oturmuş bir kadrosu olduğunu da vurgulayan Üstünel, “Bu nedenle fazla bir transfere ihtiyacımız yok. Gerekli mevkiilere birkaç oyuncu takviyesinde bulunmalıyız. Bunun içinde nokta atışı yapmamız şart. Önceliğimiz tabiki stoper transferinde. Transfer konusunu bir hafta içinde çözüme kavuşturmak istiyoruz” şeklinde görüşlerini dile getirdi. Sarı-kırmızılılar, daha önce teknik direktör Frank Rijkaard'ın istekleri doğrultusunda Liverpool'un Hollandalı forveti Babel ile temasa geçmiş, stoper transferi konusunda da Avustralyalı Lucas Neill ve Gürcü Khizanishvili ile yapılan görüşmelerde büyük ölçüde anlaşma sağlamıştı.


Rijkaard'dan işbaşı

G.Saray Futbol Takımı, 2009-2010 sezonu hazırlıklarına bugün başlayacak. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde Yeni teknik direktör Frank Rijkaard yönetiminde saat 10.30- da yapılacak antrenmanın taraftarlara ve basına açık olacağı bildirildi.


Leo Franco imzayı attı

G.Saray'ın 26 Nisan'da protokol anlaşması yaptığı Atletico Madrid kalecisi Leo Franco, dün Florya Metin Oktay Tesisleri'nde resmi imzayı attı. Başkan Adnan Polat ve Haldun Üstünel'in de bulunduğu törende Franco'nun 3 yıllık sözleşme imzaladığı öğrenildi. Arjantinli kaleci, imzanın ardından kalacağı otele götürüldü.


Volkan'ın gönlü Galatasaray'da

Bursaspor'un genç futbolcusu Volkan Şen, G.Saray'ın teklifinin kendisi için gurur verici olduğunu ve heyecanlandığını söyledi. Bursaspor'un geçen sezon oynadığı futbolla transferde en çok konuşulan iki futbolcusundan biri olan Volkan Şen G.Saray ile kulübü Bursaspor'un görüşmelerinin sürdüğünü ve de G.Saray gibi büyük bir camia da top koşturmayı çok istediğini söyledi. Galatasaray, ayrıca Ankaraspor'un genç stoperi Ediz Bahtiyaroğlu, geçtiğimiz yıl Hacettepe'de oynayan ancak bonservesi G.Birliği'nde bulunan sağ kanat oyuncusu Orhan Şam ve Sivasspor'un sol kanat oyuncusu Hayrettin Yarlikaya konusunda da girişimlerini sürdürüyor.