Aydın"da en fazla göç alan yerleşim merkezlerinden bir olan ve her geçen gün genişleyip nüfusu artan Söke ilçesinde nöbetçi eczane sayının yetersiz olması sıkıntıya neden oluyor. Gecenin bir vakti ya da tatil günleri acil ilaç alması gereken vatandaşlar araçları da yoksa ciddi sıkıntı yaşıyor.
Merkez nüfusu 60 bin olan ve 8 mahalleden oluşan Söke ilçesinde gece ve hafta sonlarında nöbetçi olarak sadece bir eczane görev alıyor. Genel olarak Söke şehir merkezinde çarşı içine bulunan eczanelerin bir kısmı da Söke"nin uç noktalarında yer almakta. Bu nedenle gece saatlerinde şehiriçi ulaşımı sorun olan ilçede, özellikle aracı olmayan vatandaşlar sıkıntı yaşıyor. İlçede gece ve hafta sonlarında sadece bir noktada bırakılan nöbetçi eczaneye Söke"nin her noktasından yığılmalar oluyor. Yaşanan sıkıntıya yetkililerin çözüm bulması isteniyor.
Söke şehir merkezinde 37 eczane bulunduğu öğrenilirken, 21 Bölge Aydın Eczacılar Odası Söke Temsilcisi İrfan Yiğit, sıkıntıyı bildiklerini ve çözümü için çalışma başlattıklarını ifade etti. İrfan Yiğit; “Konuya duyarsız değiliz. En azından ilk etapta cumartesi ve Pazar günleri yani hafta sonlarında iki eczanenin nöbetçi olması için odamız ve ilçe sağlık grup başkanlığı ile görüşmeler yapıyoruz. Kısa sürede konunun çözüme kavuşacağına inanıyorum” dedi.