Erken uyanmamak için arkadaşını bıçakladığı ileri sürülen ve olayın ardından kaçan Zeynel A., polis tarafından kısa sürede yakalanıp gözaltına alındı. Olay, sabah saatlerinde Topdağı Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, çobanlık yapan Zeynel A. ile Ahmet Boz, dün gece mahalledeki bir mağarada sabahladı. Sabah saatlerinde uyanan Ahmet Boz, iddiaya göre Zeynel A.'yı uyandırmak istedi. Zeynel A.'nın uyumak istediğini söylemesinin ardından Ahmet Boz, arkadaşını uyandırmakta ısrar etti. Bu duruma öfkelenen Zeynel A., yanında bulunan bıçağı arkadaşının kalbine sapladı. Arkadaşının öldüğünü anlayan Zeynel A., kaçarken, yaşamını yitiren çoban ise olay yerinden geçen vatandaşlar tarafından fark edildi.
1 SAAT SONRA YAKALANDI
İhbar üzerine olay yerine giden polis, yaşamını yitiren Ahmet Boz'un cesedini yaptığı inceleme sonrası otopsi için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna gönderdi. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Bürosu polisleri, çevrede bulunanlar ve Boz'u tanıyanların ifadesinin ardından ölen çobanın gece Zeynel A. ile birlikte kaldığını saptadı. Zeynel A.'nın yakalanması için çalışma başlatan polis, yaklaşık 1 saat sonra sonuca ulaştı ve cinayet şüphelisini gözaltına aldı.

Yapılan ilk sorgulamasında suçunu itiraf eden Zeynel A., "Uyuyordum, uyandırmak istedi. Kalkmayacağımı söyleyince üsteledi. Öfkelendim ve korkutmak için bıçak çektim ama istemeyerek kalbine sapladım. Öldüğünü anlayınca da kaçtım, çok pişmanım" dedi.

Suçunu itiraf eden Zeynel A., Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Çocuk Polisi'ne teslim edildi.