Sivil toplum kuruluşları “sağduyu” çağrısı yaparken, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu"nun “Uzlaşma için herkes bir adım geri” sözüne CHP lideri Deniz Baykal"ın “Benden ne istendiğini anlamış değilim” sözlerinden sonra, Başbakan Tayyip Erdoğan da aynı karşılığı verdi. Başbakan, Sofya"da konuya ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.
“Ben neden geri adım atacağım, onu bilmem lazım. Böyle bir şey söz konusu değil” diyen Erdoğan, “ortak akıl” oluşturma çağrısına katıldığını ifade etti.

Erdoğan, kendisinden ne istendiğini sordu ve “İktidar nasıl adım atmalı, bir söyleyin, ona göre adım atalım” dedi.

İktidarın icraatlarına tepki gösteren muhalefet liderlerini, bu konuları görüşmek üzere davet ettiklerini, ancak olumlu yanıt alamadıklarını söyleyen Erdoğan, türbanla ilgili anayasa değişikliği konusunda da önemli bir değerlendirme yaptı.

Erdoğan, Baykal"la ilk yaptıkları görüşme doğrultusunda, türbanla ilgili düzenleme için 5 yıl beklediğini, ancak 5 yıl içinde kurumsal mutabakat sağlanmadığını, İspanya"da yaptığı konuşma üzerine MHP lideri Devlet Bahçeli"nin ilk adımı attığını söyledi, kendilerinin de buna mecbur kaldığını ima etti. Erdoğan, “Ben bin düşünür, bir adım atarım” diye konuştu.