Söke İŞ-KUR, Söke İş Adamları Derneği (SİDER) ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü"nün katkıları ile 45 günlük eğitim seminerine katılan 21 kişi gaz altı kaynakçısı ve 15 kişide sıhhi tesisatçılık eğitimi aldı.
Eğitimlerine tamamlayan kursiyerlere belgeleri Söke İŞ-KUR Müdürlüğünde düzenlenen törenle verilirken; törene Kaymakam Mehmet Demirezer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğdayeken, SİDER Başkanı Şahin İlgi ve kursiyerler katıldı.
Söke"de yaklaşık 3 bin kayıtlı işsizden düzenlenen eğitim programı ile 36 işsizin nitelikli eleman olarak istihdam şansı bulduğunu söyleyen SİDER Başkanı Şahin İlgi; “Türkiye"de nitelikli eleman sıkıntısı var. Özellikle sanayi sektöründen bu yönde ciddi talep var. Bizlere düşen görev bu tür kurslara katkıda bulunarak işsiz sayısının azalmasına katkıda bulunmaktır. Bu yöndeki çalışmalarımızın devamını getirmekten yanayız” dedi
Ülkenin en büyük sorunu gençlerin iş bularak hayata devam etmesi olduğunu dile getiren kaymakam Mehmet Demirezer; “İstihdam sorununu çözmek kolay bir iş değil. Lise bitene kadar gençlerin iş bulması için alması gereken bilgi yeterli değildir. Meslek liseleri bu eğitim süresince bir mesleği öğrenebilmektedir. Hangi mesleğin geçerli olduğunu, hangisinin o bireye uygun olduğunu çok iyi araştırmak gerekir. İŞ-KUR iş arayanlar ile işverenleri bir biriyle karşılaştıran aracı bir kuruluştur. İŞ-KUR son yıllarda istihdam için proje üretmektedir. Diğer kurumlarla iş birliği içinde istihdamı sağlamaktadır” diye konuştu.
İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer istihdama yönelik açılan kursa destek veren, sivil toplum kuruşlarına, Yaksan ve Altınöz firmalarına, SİDER ve emeği geçen herkese çok teşekkür etti.