Şırnak 6"ncı Motorlu Piyade Tugayı"nda görevli Yüzbaşı Metin Gürcan"ın askerleri hedef tahtasının etrafına dizerek atış talimi yapması tepki yaşattı.

Genelkurmay Başkanlığı, yüzbaşı hakkında inceleme başlattı.

Gürcan, televizyonlarda da yayınlanan TSK Özel Kuvvetleri"nin bir gösterisi sırasında da atış yapmıştı. Genelkurmay Başkanlığı"ndan dün yapılan yazılı açıklamada, görüntülerin yayınlanması üzerine yapılan araştırmada olayın, 6"ncı Tugayın Seslice"deki üs bölgesinde meydana geldiği belirtilerek, şöyle denildi: “TSK"nın atış yönergelerinde bu şekilde bir atış eğitimi yer almamaktadır. Ancak "güven atışı" olarak adlandırılan bir atış şekli, önceki yıllarda bizzat adı geçen personelin de katıldığı gösteride, TSK Özel Kuvvetler personeli tarafından icra edilmiş ve televizyonlarda gösterilmiştir. Anılan subay hakkında gerekli işlem başlatılmıştır.”

Özel Kuvvetler"de var

YÜZBAŞI Gürcan"ın “Güven Atışı” olarak adlandırılan atış eğitimi Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı"ndaki tüm personele veriliyor. Subay ve astsubayların Güven Atışı, 2003"te medyaya gösterilmişti.

Gönül: Kınıyorum

MİLLİ Savunma Bakan Vecdi Gönül ise yüzbaşının davranışını nefretle kınadığını söyleyerek, “Olay doğruysa fevkalade üzüntülü, üzüntü verici, olmaması gereken çok yanlış, müessif bir olay” dedi. Gönül, gazetecilere yaptığı açıklamada, Genelkurmay ile bu konuda bir görüşme yapıp yapmadığı sorusunu, “Bizim iç meselemiz” diye yanıtladı.

hürriyet