Aydın Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’ne intikal eden tüketici şikâyetleri; 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereği ve bu Kanuna dayanılarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca düzenlenen Yönetmelikler, Tebliğler ve Genelgeler doğrultusunda incelenerek mümkün olan en kısa zamanda sonuçlandırılmasına çalışılıyor. Merkezleri diğer illerde ve ilçelerde bulunan firmalarla ilgili şikâyetler ilgili İl Müdürlüklerine veya İlçe Kaymakamlıklarına intikal ettirilerek, ilgili Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerinde sonuçlandırılması sağlanıyor.
Nisan ayı içerisinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne ulaşan tüketici şikâyetlerinin sayısı 197 adet olarak gerçekleşti. Bu şikâyetlerin 138’i çeşitli bankacılık hizmetleri, 35’i ayıplı mal ve hizmetleri kapsayan 10’u cep telefonu, 8’i ayakkabı, 6’sı giyim, 3’ü mobilya, birer adet avize, bulaşık makinesi, buzdolabı, çay makinesi, klozet takımı, sigorta ses kayıt ve kırtasiyeden oluşurken, 20’i kapıdan ve mesafeli satış, 3’ü abonelik sözleşmesi ve 1’i devre mülk konularını içerdi.
Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti Başkanlığınca Nisan ayı içinde 09 Nisan 2012 ve 30 Nisan 2012 tarihlerinde olmak üzere iki toplantı yapıldı. Söz konusu toplantılarda 68’i tüketici lehine, 14’ü tüketici aleyhine ve 44’ü bilirkişi ataması olmak üzere toplam 126 adet İl Hakem Heyeti kararı alındı. Ayrıca 47 tüketici şikâyeti de, İl Hakem Heyetine intikal ettirilmeden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü’nce sonuçlandırıldı.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg