GAZİANTEP'te, "Markete gidiyorum" diyerek evden çıkan 18 yaşındaki Aydagül Ersavaş, üzerindeki nişanında takılan 4 bin TL'lik altınla birlikte ortadan kayboldu.
Şenyurt Mahallesi Derin Sokak Numara 4'teki evlerinden, 28 Aralık 2008'de saat 17.30 sıralarında, “Yeğenime bisküvi almak için markete gidiyorum” diyerek çıkan Aydagül Ersavaş, ortadan kayboldu. Annesi 45 yaşındaki Emine Solmaz'ın kızının bulunması için Cumhuriyet Savcılığı'na dilekçe verdi. Ölmeden önce boşandığı eşi Mustafa Ersavaş'ı 15 yıl önce kaybeden, oğlu 24 yaşındaki Mustafa Ersavaş da geçen yıl madde bağımlıları tarafından sokak ortasında bıçaklanarak öldürülen 3 çocuk annesi Emine Solmaz, kızının acısına da dayanamayacağını söyledi. 3 yıl önce nişanlanan kızı Aydagül'ün markete gittiği gün üzerinde nişanında takılan ve kendisine ait altınların da bulunduğunu anlatan Solmaz, “Kızımı altın için mi kaçırdılar? Babası öldüğünde o 3 yaşındaydı. Kimsemiz yok. Onu gözümden bile sakınırken, şimdi yok oldu. Kızımı gören ya da yerini bilen varsa Allah rızası için bana haber versin” dedi.
Kızının fotoğrafını elinden düşürmeyen ve nişan görüntülerini seyreden anne Emine Solmaz, herhangi bir düşmanlarının olmadığını, kızının başına kötü bir olay gelmesinden endişe ettiğini de anlattı.