Nazilli Kardelen Eğitim Derneği “Anadolu"dan uzanan şefkat eli” adlı sinevizyon sunumlu konferansa katılan konuşmacı Doktor Fahrettin Er, konferansa katılanları hüngür hüngür ağlattı.
Türk doktorların Nijer"de yaptıkları 9 günlük tıbbi yardım gezisinin anlatıldığı sinevizyon sunumlu konferansı Manisalı Doktor Fahrettin Er sundu. Yaklaşık 2 saat süren ve Belediye Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen konferansın ardından, konferansı dinleyen yaklaşık 400 bayan Afrika"ya yardım için seferber oldu.
Nijer yolculuğundaki amaçlarını anlatan Dr Fahrettin Er, amaçlarının Türk Halkının sıcak, şefkatli ve yardım sever elini Afrika"ya uzatmak olduğunu ifade etti. 1960 yılında özgürlüğüne kavuşan ülkenin yüzde 90"ının çöl olduğunu, eğitim ve sağlığın yok denecek kadar düşük seviyede olduğunu vurgulayan Er, “Nijer yolculuğumuza Konya Dost Eli Derneği, Kutup yıldızı sağlık Gönüllüleri Derneği, Gümüşsu Vakfı, MÜSİAD, UTESAV Vakfı, Ben Ötesi Derneği ile Manisalı üç doktor olan Opr Dr Fahrettin Er, Opr. Dr. Fatih Haskaraca ve Opr. Dr. Muzaffer Yurttaş ile çıktık. 9 günlük bu yolculuğumuzun amacı, Nijer"in Tesseoua bölgesinde daha önceden tespit edilen 160 fıtık hastasını ameliyat etmek, diş tedavileri yapmak ve diğer hastalara bakmak, susuzluğun dayanılmaz safhada olduğu bu bölgeye su kuyuları açtırmak, dul kadın, öksüz ve yetimlere maddi yardımda bulunmaktı. Hastalarımızı başarı ile ameliyat edip, 300 hastaya ilaç tedavisi, 200 hastaya da diş tedavisi yaptık. Her biri 20 bin dolar olan 7 adet su kuyusu açtırdık. 100"ün üzerinde dul kadına 3 dişi bir erkekten oluşan keçi aileleri verdik. Çocukları ve ihtiyaç sahiplerini sevindirip maddi yardımlarda bulunduk. Oraya götürdüğümüz tüm tıbbi malzemeleri Manisa Belediyesi ve Manisa İl sağlık Müdürlüğü temin etti” dedi.
Nijer"deki kişi başına düşen gelirin günlük 1 YTL bile etmediğini ve ortalama yaşam süresinin 40 yıl olduğunu kaydeden Er, “Onlar biz Türkleri her gördüğünde şükrediyor. Çünkü bizler onlara dost eli uzatıyoruz. Sömürgeciliğin zararlarını fazlasıyla yaşayan bu insanlar bizlerin beğenmediği en kötü yiyecek ve giyeceklerle çok mutlu oluyorlar. Onlar buna şükrediyor” diye konuştu.
Konferansın sonunda Kardelen Eğitim Derneği Başkanı Ülker Erkan, Nabız Sağlıklı Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte sunumlarından dolayı Opr. Dr. Fahrettin Er"e bir çiçek vererek teşekkür etti.