tv8’de yayınlanan “Her şey futbol” programına katılan Nihat Kahveci, gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.
 
Nihat Kahveci, “Futbolu kesin bıraktım diye hiç şey söylemedim ama istediğim şekilde teklifler olmadı. Sonuçta 8 senesi İspanya’da, Türkiye’de sadece Beşiktaş’ta ve milli takımda oynayan Nihat Kahveci olarak her takıma gidemezdim. Şu an ailemle birlikte İspanya’ya yerleştim. Futbolu kesin bırakmadım, devre arası birkaç teklif var onları da değerlendireceğim eğer istediğim gibi olmazsa da bırakabilirim. En önemli şey insanın kendi kararını kendisi vermesidir bende öyle yaparsam mutlu olurum zaten.” diye konuştu.
 
Türkiye’de Beşiktaş’tan başka bir takımda oynamak istemediğini dile getiren golcü oyuncu, şunları söyledi:
“Beşiktaş’tan ayrıldığımda o söz ağzımdan bir kere çıktı Türkiye’de Beşiktaş’tan başka hiçbir kulüpte oynamayacağım dedim ve bu böyle olacak. La Liga başta olmak üzere birkaç takımdan teklif var. Düşünüp değerlendireceğim”
 
Alt yapıdan yetişen gençlere güvenilmesi gerektiğini vurgulayan Nihat Kahveci, “Biz alt yapıdan çıktımızda Sinan Engin abimiz vardı orada bize kendimize güvenmeyi öğretti, diğer gelen yabancılara karşı kendimizi ezdirmemeyi öğretti, biz de o yüzden başarılı olduk. Şu anda Beşiktaş’ın en önemli eksikliği bu diye düşünüyorum. Ülke olarak yurt dışından gelen insanlara anormal değer veriyoruz inanılmaz saygı gösteriyoruz bunun yanında kendi insanımız ve vatan evlatlarımızı unutuyoruz. Ama başkan Yıldırım Demirören’i tebrik etmek lazım Guti, Quaresma, Simao, Fernandes geldiğinde Türkiye ayağa kalktı demek ki başkan doğru bir şey yaptı bunları getirerek ama bundan sonra ki süreçte başkan en az suçlu isimdi. Önemli olan bu oyuncuları oynatabilmek güzel bir takım kurabilmek bu da başkalarının işiydi ama orada eksiklikler oldu.” diye konuştu.
 
Tecrübeli oyuncu, uzun yıllar forma giydiği Beşiktaş içinse şu değerlendirmeyi yaptı:
“Kayserispor maçında Beşiktaş taraftarı da bunun farkına vardı. Beşiktaş seyircisi sabırlıdır, insanları sever ama karşılığını görmedi mi tepki göstermesini de bilir. Kayserispor maçında tüm yıldızlara artık kredilerinin dolduğunu Beşiktaş’a yakışır şekilde oynamaları gerektiğini gösterdiler .Bende Beşiktaş’ta oynadım 2. dönemde başarılı olamadım bende tepki gördüm oturup adam gibi ayrılmasını da bildim.” 
 
-“BEŞİKTAŞ’I 4-2-3-1 SİSTEMİYLE OYNATIRDIM”-
 
Nihat Kahveci, Beşiktaş’ın başında olsaydı takımı nasıl oynatacağını da şöyle açıkladı:
“Ben olsaydım Beşiktaş’ı 4-2-3-1 sistemiyle oynatırdım. Quaresma’yı da forvet arkasında serbest bırakırdım. Güçlü bir Guti’yi oynatırdım ama güçsüz Guti’yi oynatmazdım”
Nihat Kahveci, sadece Türkiye Kupası’nı kazanmış Beşiktaş’ın başarılı sayılamayacağını kaydetti. 
Tecrübeli oyuncu, “Bir takımda aynı ülkeden bir çok oyuncunun olması bazen problem olabiliyor. Şuan ki görüntü böyle, sadece Türkiye Kupası’nı kazanmış bir Beşiktaş bence başarılı sayılmaz. Bir ülkeden birçok futbolcunun olması o takımda iplerin onların eline geçmesi anlamına gelir diye düşünüyorum. “
 
-"BEŞİKTAŞ’IN ÇOCUĞU OLARAK KALMAK İSTİYORUM”-
 
Nihat Kahveci, Beşiktaş’tan ayrılma sürecini de şöyle anlattı:
“Ben dört senelik imza attım. iki sene oynadım. Son iki seneden fedakarlık ettim ayrıldım. İki sene için hiçbir şey talep etmeden bırakıp gidiyorum. Sadece iki senelik ücretimi alacağım. Oynamadığım iki seneyi almıyorum. Bana da yakışan budur. Ben başarılı olsaydım o iki senemi de doldururdum, ama ben hayatımda ilk kez bir statta yuhalandım. Belki haklı bir şekilde belki yuhalandım. Ben ister istemez o gün belli şeylerin kararını vermiştim. Çünkü ben her oynadığım takımda başarılı oldum. Kişiliğimle duruşumla sahadaki futbolumla. Maalesef Beşiktaş’a son döndüğümde hem kendi hatalarımdan dolayı ve formsuz olmam nedeniyle ve başka nedenlerden dolayı oturup başkanımla konuştum, adam gibi de ayrılmasını bildim. Sağolsun bana başkanım anlayış gösterdi. Ben giderken herkese hakkımı helal ettim. Herkes de bana hakkını helal etsin. Kaç kişi benim yaptığımı yapar onu bilemem ama Nihat Kahveci’nin farkı da bu olsun diyorum. Bana Beşiktaş’ın çocuğu diye bağırdılar ben de öyle kalmak istiyorum.”
 
-BEŞİKTAŞ’TA YAŞADIKLARIMDAN SONRA KEŞKE DÖNMESEYDİM DEDİM”
 
Nihat Kahveci, Beşiktaş’a ikinci kez gelme kararının doğru olduğunu belirterek, şunları dile getirdi:
“Beşiktaş’a 2. kez gelme kararım o zaman en doğru karardı. Türkiye’ye dönmek o şartlarda maddi ve manevi anlamda doğruydu, ama bugün aynı şeyin yapmazdım. İki senede yaşadıklarımdan sonra keşke dönmeseydim olurdu. Ben kimsenin yaşamadığı inanılmaz sakatlıkları yaşadım. Bazılarının futbolu bıraktığı sakatlıklardan sonra ben tekrar sahalara geri döndüm. Oynadığım takımları zirveye taşıdım. İyi günler de gördüm kötü günler de ama hep ayağa kalkmasını bildim. İstediğim şeyler olmayınca ben bir yerde duramam, kişilikli bir insanım. Benim için para pul maddiyat önemli değildir. Benim için önemli olan bana uygun yerde rahat edeceğim yer olmasıdır.”
 
-“QUARESMA BİRŞEY VERMEDİ”-
 
Beşiktaş’ın yıldız oyuncusu Quaresma’nın Beşiktaş’a fazla bir şey vermediğini dile getiren golcü oyuncu, “Quaresma’nın yetenekleri tartışılmaz, geldiğin de ortalık yıkıldı. Herkes inanılmaz bir futbolcu geldi diye konuştu. Ben ispanya’da 6 senede 80-85 gol attım. Şampiyonluğu oynadığımız senede Real Sociedad’ta 23, Villareal de ise 18 gol attım. Quaresma çok göz önünde olan bir yıldız. Beklentiler çok fazla ama sahada bekleneni yansıtamadı. Bir Beşiktaş taraftarı gözüyle Quaresma geldiği günden beri Beşiktaş’a ne verdi derseniz bence çokta bir şey vermedi. Beşiktaş taraftarı başarılı futbolcuyu sever ama gerektiğinde tepki göstermesini de bilir.” Diye konuştu.
Nihat Kahveci, Guti içinse şunları söyledi:
 
“Dünyada on futbolcu saysalar Guti’yi onun içinde sayarlar. Hayatında sadece Real Madrid’de oynamış bir oyuncu. Beşiktaş’a gelince ortalık ayağa kalktı. Ben hala ispanya’da dolaşırken insanlar bana Beşiktaş’ta Guti’yi soruyorlar. Türkiye’nin de reklamı oldu.”
 
“ARDA İSPANYA’DA BAŞARILI OLACAK”
 
Tecrübeli yıldız, Galatasaray’dan Atletico Madrid Kulübü’ne transfer olan Arda Turan’ın başarılı olacağını ifade etti. Niha Kahveci, “Arda gol atmaktan çok gol attırmayı seven bir futbolcu. Şu ana kadar da Atletico Madrid’te attırdığı gollerle dikkat çekti. Arda’dan ben de gol bekliyorum. Arda, Türkiye kanatta oynuyordu ama Madrid’te hem sağda hem solda bazen de serbest oynuyor. Ben Arda’nın başarılı olacağına inanıyorum. Arda golünü de atarsa daha da başarılı olacaktır”
Nihat Kahveci, A Milli Takım’ın 2012 Avrupa Şampiyonası’nda olması gerektiğini sözlerine ekledi.