İstanbul"da bazı polis müdürlerinin de içinde olduğu 76 kişilik çeteyle ilgili akıl almaz bilgilere ulaşıldı. Polis tutanaklarına göre, emniyetin kameralarla izlediği polis müdürleri hayat kadınlarıyla satmaktan yatmaya kadar her türlü ilişki içinde

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi"nin geçtiğimiz Ağustos ayında düzenlediği son yılların en kapsamlı fuhuş operasyonuyla ilgili şok detaylar ortaya çıktı. İstanbul"da görev yapan Emniyet Müdürü Nihat Kuyubaşı, Emniyet Amiri Şener Şen, Emniyet Amiri Dinçer Sapmaz ile 58 yabancı uyruklu kadın ile otel sahipleri ile işletmecilerinin aralarında bulunduğu toplam 76 kişilik çete polisin uzun süren sıkı takibi sonucu çökertilmişti. Emniyet camiasını sarsan bu operasyon kapsamında fuhuş amaçlı suç örgütüne üye olmak suçlamasıyla Genel Disiplin Denetleme Şube Müdürü Nihat Kuyubaşı ve Emniyet Amiri Şener Şen tutuklanmış, Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürü Rıdvan Yurddaş ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Operasyonu gerçekleştiren Organize Şuçlar Şube Müdürlüğü"nün aylar süren takiplerinde şebekenin faliyetleri kare kare görüntülenmiş ve çok sayıda telefon dinlenmişti. İstanbul"da çeşitli otellerde faliyet gösteren şebeke elamanlarının otellere gönderdikleri kızlar polis kameralarına takıldı.

ÇETEYE KOLAYLIK

Operasyonla ilgili hazırlanan soruşturma dosyasında, çetenin bağlantıları, çalışma yöntemleri ve özellikle de Emniyet uzantıları ile kurduğu irtibata dair tüm detaylar yer aldı. Fiziki ve teknik takiple çeteyi izleyen polis hazırladığı dosyada telefon dinleme ve fiziki takipte elde edilen kanıtlara da yer verdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş"a ayrı ayrı yapılan ihbarlar üzerine yürütülen çalışmalarda ilk olarak çetenin Emniyet"teki uzantıları deşifre edildi. Örgüt yöneticisi Aziz Hakan Şenlik ile tanıştıktan sonra çeteyle çalışmaya başlayan Emniyet Müdürü Kuyubaş"ın, fuhuş yaptırdığı yabancı uyruklu ve pasaportsuz kadınların uygulamalardan kolaylıkla geçmesini sağladığı, kadınların fuhuş yapmalarına aracılık ettiği belirlendi. Aziz Hakan Şenlik"in, Nihat Kuyubaşı ile ilişkilerini ilettikten sonra kendisine fuhuş amaçlı bulundurduğu kadınlar ile tanıştırıp örgütün menfaatleri doğrultusunda hareket etmesini sağladığına dikkat çekilen dosyada, Nihat Kuyubaşı"nın fuhuşa nasıl aracılık ettiği de kaydedilen telefon görüşmeleriyle tespit edildi.

Mustafa adlı çete elemanı ile Nihat Kuyubaşı arasında şu telefon görüşmesi yapıldı:

Mustafa: Amerika"dan bir tane var abi. O yani nasıl biliyo musun inanılmaz ya...

Nihat: İyi de bunlar nasıl gelecek buraya...

Mustafa: Oper, öyle bişeye takılmak istiyomuş anladığım kadarıyla Akşamlarım yanlız olsun gecelerim yanlız geçsin istemiyorum diyo.

Nihat: Ooo komple bakım istiyor o ya... Ya onu getiririz varya Hakan satar onu ya bişey olmaz.

Mustafa: Başına gelecekleri bilse vatandaş memleketi terk et...

Nihat: Hakan satar onu valla iyi fiyata satar hem de...

Merak etme polis arkamızda

Dosyada ayrıca çete lideri Aziz Hakan Çelik"in, Nihat Kuyubaşı ile olan ilişkilerinden dolayı, “İstanbul"da artık bize bir şey olmaz” diyerek rahat hareket ettiği ve bununla da çete elemanlarını nasıl cesaretlendirdiği de ortaya konuldu. Çetenin, Nihat Kuyubaşı"nın desteğini sağlamak için de ilk başlarda “kadın silahını” kullandığı da dinlemeye takıldı.

Hakan Şenlik ile Emniyet Müdürü Kuyubaşı ile ilişkiye giren Nisan adlı kadın arasında şu konuşma geçiyor:

Aziz Hakan: Bizimki sana hasta olmuş, Nihat... Emniyet Müdürü"nü (Nihat Kuyubaşı"nı kastediyor) de arkamıza aldık İstanbul"da korkmayalım artık.


İŞTE O GÖRÜŞME

Fuhuş çetesi içerisinde yer alan kadınlarla yaptığı telefon görüşmeleri kaydedilen Kuyubaş"ın, çok sayıda kadınla gayri meşru ilişki içerisinde olduğu dinlemeye takıldı.

26 Temmuz"da saat 18.44"de Nihat Kuyubaşı ile Sevgi adlı kadın ile şu görüşme kaydedildi:

Sevgi: Gelecek misin bu tarafa

Nihat: Eğer müsait olursan..

Sevgi: Müsaitim vallaha gel Nihat ya gel kocasızlık tak dedi ...

Nihat: Bir arkadaşın varsa bir arkadaşımı alıp gelebilirim...

Sevgi: Gelin grup yapalım ben olayı aştım gelin grup yapalım.

Nihat: İyi o da olur.

Polis atamalarına müdahale etmişler!

Çetenin, polis atamalarına bile müdahale ettiği ve bazı atamalarda etkili olduğu da yine telefon dinlemeleri sonucu tespit edildi. Çete ile bağlantılı olarak çalışan polis memuru M. U., çetenin önemli isimlerinden İbrahim Ocak"la, atamalarda İstanbul"da kalmak için görüşmeler yaptığı, Ocak"ın da bu nedenle Ankara ile bağlantıya geçtiği tespit edildi. Yapılan görüşmelerin ardından çete ile bağlantılı bazı polislerin İstanbul"da istedikleri noktalara tayin edildikleri anlaşıldı.

MİLLİYET