Bu haberlerin basında yer almasının ardından ünlü sanatçı Nihat Doğan bir internet sitesine açıklama yaparak, "Evet bu arkadaşların söyledikleri doğru. Ben o dönem Artvin'in Borçka ilçesindeki 3'üncü Hafif Piyade Hudut Tabur Komutanlığı'nda askerliğimi yaptım. Orada iki ay kaldım. Sonra sıcak çatışmaların yaşandığı Tunceli'ye gönüllü olarak gittim" demişti.
 
Nihat Doğan'ın özel paylaşım sitesinde ''sazanlar'' cümlesini de kullanması üzerine Borçka'da askerlik yapan arkadaşları bu duruma tepki göstererek, ''Sazanın kim olduğunu göreceğiz'' ifadeleri kullanıldılar.
 
Bu konuda Borçka'da askerlik yapan asker arkadaşları adına açıklama yapan asker arkadaşı Cemil Kuş, "Nihat Doğan Artvin Borçka'da 10-11 ay kaldı, tabur gazinosunda sanatçılık yapıyordu ve orada işlediği suçtan Artvin Alay Komutanlığı'nda disiplin cezası aldı. Daha sonra askeri mahkemeye sevk edildi ve Trabzon'daki askeri mahkemenin kararı ile sürgün edildi ve Bayburt'a gönderildi. Oradaki takım komutanı ile sürtüşmesi sonucu Tunceli'ye tekrar sürgün edildi. Nihat Doğan, askerliğini çadırda ve askeri disiplin koğuşunda bitirdi. Buna şahit asker arkadaşlarım ve Bölük Komutanım Rahmi yüzbaşıdır. Dağa çıkıp iki resim çektirmekle savaşılmaz, dağlarda savaşan mehmetçiklerimize saygılı ol ve bu konuda biz asker arkadaşlarından özür dilemeni öneriririz" dedi.
 
Kuş, Nihat Doğan'ın Borçka'dan neden sürgün edildiğini de açıklamasını isteyerek, ''Biz senin Tunceli'ye sürgünle gittiğini biliyoruz. Ben gönüllü gittim naraları atma. Çık ekrana neden Borçka'dan sürgün olduğunu açıkla ve özür dile'' ifadelerini kullandı.