Denizliİ"nin “Beyaz Cennet”i Pamukkale Antik Tiyatro"da final sahnesi çekilen dünyaca ünlü aktör Nicolas Cage"in başrolünü oynadığı “Hayalet Sürücü-2” filminde rol alan figüranlar setten kaçtı. Habertürk muhabiri Hacı Selamoğlu"nun, gazeteciler için çekim yasağı bulunmasına karşın figüran olarak bizzat girip takip ettiği çekimlerde, yönetmenler ve ajanslar tarafından seçilen 30"u kadın 150 figüran, 40 ile 80 lira arasında değişen ücretlerle rol aldı.

Ancak yaklaşık 6 saat boyunca eksi 2 derece soğukta bekletilince 60 figüran arka arkaya setten kaçtı. Sadece bir tuvalet bulunması yüzünden büyük sıkıntı yaşayan ve donma tehlikesi geçiren figüranlar kaçınca çekimler de aksadı.

İNCE GÖMLEKLE BEKLEDİLER

Filmde 30"u kadın 150 figüran, rollerinde giyecekleri “aziz kıyafetini” almak için saatlerce bekletildi. Kıyafeti almak için 5 saatlik bekleme eziyeti yaşayan figüranlar, sonrasında çekimlerin yapılacağı alandaki çadırlara götürüldü.

Akşam saat 19.00 sıralarında antik tiyatroda çekimlere başlayan figüranlar, ayin düzenini alarak eksi 2 derece soğukta saatlerce kendilerine söylenen replikleri tekrarladı. Kösele ayakkabı, ince gömlek, kravat ve takım elbise giyen figüranlar, soğukta saatlerce ayakta bekletilerek, “23 Nisan kutlu olsun ve 1, 2, 3, 4” repliklerini tekrarladı.

ÖNCE 20"Sİ, SONRA 60"I KAÇTI

Dondurucu soğukta çekimin birinci provasında, önce 20 figüran seti terk etti. İkinci çekimlerde 10, üçüncü çekimlerde 30 kişi gidince figüran sayısı 90"a indi. Seti terk etmek isteyen ve rahatsızlık yaşayan figüranları, Cast Direktörü Ebru Bayburtlu ve set yetkilileri zor ikna etti.

Saatler geçmesine rağmen çekimler bitmeyince figüranlar, kendilerinin bırakılması konusunda set görevlilerinden istekte bulundu. Ancak bu istekleri kabul edilmedi. Tüm ısrarlara rağmen bırakılmak istenmeyen ve zorluk çıkartılan figüranlar, çareyi yürüyerek kaçmakta buldu. Çekimlere bir daha gelmeyeceğini söyleyen yaklaşık 60 kişi ismini sildirirken, çekimlerin bugün sona ereceği belirtildi.