Yeni sisteme geçiliyor. Artık nezarethane demirleri esnek olmayacak...

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube müdürlüklerinin ortak olarak kullandığı nezarethanede yaşanan kaçışın ardından, nezarethaneler yeniden elden geçecek. Pazar günü yaşanan olayda, 2 uyuşturucu satıcı, demirleri eğerek B Blok girişine ulaşmış, kapıyı açarak bahçeye çıkmıştı. Dış kapıda nöbet tutan polis memuru, şüphe üzerine şahıslardan birini yakalarken, diğeri kayıplara karışmıştı.

İKİNCİ KEZ KAÇMIŞ
24 saat kamerayla izlenen nezarethaneden kaçan iki uyuşturucu kaçakçısının Hakkari'den İstanbul'a getirdikleri 146 kilo esrarla yakalandıkları ortaya çıktı. Kaçan şüphelilerden birinin de hırsızlık olayından 9 sabıkası bulunduğu ve daha önce de cezaevinden firar ettiği öğrenildi. Yakalanan kişinin ise, panik nedeniyle Emniyet'in ana kapısını bulamadığı, bu nedenle kendini ele verdiği belirtildi.

DEMİRLER ESNEK ÇIKTI
Firarın yaşandığı nezarethane 3 yıl önce büyük masraflar yapılarak dizayn edilmişti. Son olay, Emniyet'in nezarethaneleri yeniden gözden geçirmesine neden oldu. Nezaretlerde yapılan incelemede demirlerin esnek olduğu görüldü, yenileme kararı alındı. Demir parmaklıklar, esnemeyecek şekilde yapılacak. Kapı sistemi ise daha korunaklı bir hale getirilecek.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün nezarethanelerinden bugüne kadar hiçbir şüpheli kaçmayı başaramamış ancak birçok intihar olayı gerçekleşmişti.

İNTİHARA KARŞI YAPILDI
Bunun üzerine, önlemler alınmış, sonunda ise nezarethanelerin tümden değişmesine karar verilmişti. Yeni nezarethanelerde intiharların önüne geçmek için tüm detaylar düşünüldü. Demirler, yukarıdan aşağı bir şekilde ve araları başka demirlerle desteklenmeden dizayn edildi. 'Yarım askı' şeklindeki intihar olaylarının önüne geçmek için de demir kullanılmadığı öğrenildi. Kaçış olayının da bu nedenle gerçekleştiği ve boyuna olan demirlerin esnetilerek açıldığı öne sürüldü./akşam