İngiliz haber kanalları, gözaltına alınan kişiler arasında Rupert Murdoch'ın sahibi olduğu News International şirketinin eski üst düzey yöneticisi (CEO) Rebekah Brooks ve eşi Charlie Brooks'un da bulunduğunu bildirdi.

Brooks geçen yıl Temmuz ayında da gözaltına alınmış, ardından serbest bırakılmıştı.

İngiltere'deki telekulak skandalı kapsamında başlatılan soruşturmalar çerçevesinde şimdiye kadar 45 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerden kimse tutuklanmazken, birçoğu sorgulandıktan sonra şartlı tahliye edildi.

Medya patronu Rupert Murdoch'ın sahibi olduğu News Corporation'ın İngiltere'deki ayağı olan News International şirketinin bastığı "News of the World" gazetesinin, sansasyonel haber amaçlı polise ödeme yaptığı ve yasadışı telefon dinlediği ortaya çıkmıştı.

Skandalın kamuoyuna yansımasının ardından Murdoch, 168 yıllık pazar gazetesi "News of the World"ü geçen yıl kapatmıştı. Murdoch, geçen ay İngiltere'de sahibi olduğu Sun gazetesinin pazar baskısı niteliğini taşıyan "Sun on Sunday" gazetesini çıkarmaya başladı.

News International şirketinin başında olan Rupert Murdoch'ın oğlu James Murdoch ise geçen ay, şirketin uluslararası televizyon operasyonlarına odaklanmak istediğini gerekçe göstererek görevinden istifa etmişti.