İlk albümü “Nommo” ile iyi bir çıkış yapan Ferit Odman, müzikseverlerin karşısına şimdi de “Autumn In New York” albümüyle çıktı. Equinox Music etiketiyle, piyasaya sürülen albümde 7 parça bulunuyor. Ferit Odman bu yeni kaydıyla caz dünyasındaki yerini sağlamlaştırıyor.

Odman bu albümü yüksek lisans için gittiği New York şehrinden etkilenerek oluşturdu. Albümde çalıştığı müzisyenler de New York şehrinden. Trompetçi Terell Stafford, piyanist Anthony Wonsey müzikal ve entelektüel açıdan Odman’ın albümünü destekleyen sanatçılar arasında yer alıyor. “Autumn In New York” albümü repertuar olarak farklı dönemleri ve akımları kapsıyor. 1950 ve 1960’ların hard-bop parçalarından günümüze uzanan bir dönem albümdeki şarkılara yansıyor.

Odman, çok erken yaşta vefat eden piyanist James Williams için 3 parça doldurdu bu albümde. Williams’ın parçaları dışında Cedar Walton ve Benny Golson gibi önemli caz müzisyenlerinin parçaları ve Odman’ın çok sevdiği iki ballad yer alıyor. “Autumn In New York” ve “My Ideal” New York sonbaharını en çok yansıtan parçalar.

Konserler Şubat ayında başlıyor
“Autumn In New York” albümü önümüzdeki ay canlı olarak da müzikseverlerle buluşacak. Odman’ın iki albümünde de çalan efsane alto saksafoncu Vincent Herring şubat ayında Türkiye’ye geliyor. Herring’in de bulunacağı kadro “Autumn In New York” repertuarını önce 17 Şubat’ta Borusan Müzik Evi’nde, 18 Şubat’ta da 15. Ankara Caz Festivali’nde çalacak.

Ferit Odman müziğe çok küçük yaşlarda başladı
1982 doğumlu Ferit Odman davul çalmaya henüz 12 yaşındayken başladı, 1999 yılında AFS değişim programı ile İsveç’te caz eğitimi aldı. Sanatçı daha sonra 2001’de burslu olarak girdiği İstanbul Bilgi Üniversitesi – Caz Performans bölümünü bitirdi. Öğrenimi boyunca Donovan Mixon, Önder Focan ve Spin grubu ile albüm kayıtları, Kerem Görsev, Maffy Falay ve Lloyd Chisholm gibi Türkiye’deki birçok önemli caz müzisyeni ile konser ve turneler yaptı. 2004’te New York’ta School For Improvisational Music’te Billy Hart ile özel olarak çalışma imkanı bulan Ferit Odman, 2006 yılında Fulbright bursuna layık görüldü ve William Paterson University’de Mulgrew Miller ile çalışarak Caz-Performans Master’ını tamamladı. İstanbul Agop Zilleri’nin Endorser’ı olan ve çalışmalarını iki sene New York’ta sürdüren sanatçı, 2008 yılında Vincent Herring, Brian Lynch, Burak Bedikyan ve Peter Washington ile kendi adına kaydettiği ilk albümü ‘Nommo’yu piyasaya çıkarttı. Başta Kerem Görsev Trio ve TRT Caz Orkestrası olmak üzere Türkiye’deki çeşitli caz gruplarıyla konser ve albüm çalışmaları devam etmekte.