İstanbul ve Mersin"de polisin geniş güvenlik önlemi aldığı miting alanlarına grupların gelişinde herhangi bir sorun yaşanmadı. Bunda siyasi partilerin uyarıları ve polisin yoğun tedbirlerinin etkili olduğu ifade ediliyor.
İstanbul"da miting yapılacak Sultanahmet ve Kazlıçeşme Meydanları"na açılan tüm yollar emniyet tarafından kapatıldı. Demokratik Toplum Partisi"nin (DTP) Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı"nda düzenlediği nevruz kutlamalarına katılım halen devam ediyor. Polis ekipleri, alan girişinde herkesi güvenlik koridorundan geçirerek tek tek arıyor.
Her yıl yaşanan lastik yakma ve korsan gösterilere bu yıl ise henüz rastlanmadı. Olayların sık yaşandığı illerden olan Mersin"de de DTP"nin Metropol miting alanına güvenlik önlemleri alındı. Konuyla ilgili bilgi veren emniyet yetkilileri, miting alanlarının havadan ve yerden sürekli olarak izlendiğini tüm tedbirlerin de alındığını söylediler.
Herhangi bir olay beklenmediği vurgulanırken bunda seçim öncesi olması ve DTP"lilerin belediye seçimleri öncesi bir olay çıkmaması için uyarılarda bulunmasının da etkili olduğu vurgulanıyor.

Nevruz gösterilerinde bölücübaşı sloganları

ADANA'da Nevruz kutlamalarını bahane eden bir grup gösterici, cadde ortasında ateş yakıp, terörist başı Öcalan lehine sloganlar attı.
Gülbahçesi Mahallesi, Bahçelievler Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 20 kişilik bir grup, lastik yakıp, yolu trafiğe kapattı. Bölücü terör örgütü PKK ve Abdullah Öcalan lehine slogan atan grup, hazırladıkları molotof kokteyllerini de yola fırlattı. Doğu ve Güneydoğu'dan göç edenlerin yoğun olarak yaşadığı Barbaros, Dağlıoğlu ve Ova mahallelerinde küçük çaplı gösteriler de yapıldı. Mahallelerde güvenlik önlemi alan polis ekipleri, göstericilere müdahale etmedi.
Göstericiler, sloganlar attıktan sonra dağıldı.

DHA