Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) organizasyonuyla Zeytinburnu'ndaki Kazlıçeşme Meydanı'nda nevruz kutlaması yapılıyor.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, BDP'nin nevruzu kutladığı Kazlıçeşme Meydanı'na gelerek incelemelerde bulundu. Çapkın, alanda görevli polis müdürlerinden bilgi aldı. Kazlıçeşme'de polis, sabahın erken saatlerinden itibaren yoğun güvenlik önlemi aldı. Meydana çıkan birçok yol saat 07.30'dan itibaren tirafiğe kapatıldı. Meydana gelenler üstleri arandıktan sonra içeri alındı. Sıkı bir denetimden geçirilen vatandaşların ellerindeki pankartlarda incelendi.Polise göre kutlamalara 100 bin kişiden fazla katılım var. Kutlamalar kapsamında BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın konuşma yapması bekleniyor.



BDP'nin organize ettiği nevruz kutlamalarına katılmak için alana gelen 30 kişilik grup ile polis arasında arbede yaşandı. BDP Küçükçekmece ilçe teşkilatı üyesi olduğu belirtilen grup, arama noktasındaki polislerin üstlerini aramasına izin vermedi. Bunun üzerine polis, grubu alana sokmadı. Bu sırada grup ile polis arasında arbede çıktı. Grup üyeleri çekim yapan basın mensuplarına da tepki gösterdi. Olay BDP'li görevlilerin araya girmesi ile sona erdi.

TEK TİP KIYAFET

Kazlıçeşme'deki nevruz kutlamalarına arasında yeşil renkte tek tip elbise giyen bir grubun zafer işareti yaparak düzenli yürüyüş eşliğinde Kürtçe marş okuması dikkat çekti.