Nazilli Orhangazi İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen 21 Mart Nevruz Bayramı kutlama programına Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Nazilli Belediye Başkan vekili A.Vahit Aysan, Nazilli İlçe Emniyet Müdürü Atıf Şahin, Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Nazilli Manavlar Odası ve Okul Aile Birliği Başkanı Kemal Cansız, Muammer Aksoy Mahalle Muhtarı Muhittin Aydın, Yeşilyurt Mahalle Muhtarı İrfan Teyfur, Kurum amirleri, okul öğretmenleri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal Marşı'nın okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı okulun Türkçe öğretmeni Elif Şengül yaptı. Açılış konuşmasını yapan Şengül, barış ortamında bir kutlama yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek; “Doğanın yeşile, tohumun başağa döndüğü gündür nevruz; bağlarında güller açan dallarında bülbüller öten güzel ülkemin her bölgesinin yediveren gül bahçesine dönüştüğü gündür nevruz” dedi.
Dostluk ateşi, kardeşlik türküsüdür nevruz diyen Şengül; “1991 yılından itibaren resmi bayram olarak kutladığımız Nevruz bayramı şanlı yaşantıları ile tarihe yön veren atalarımız tarafından layık şekilde kutlanarak bugüne kadar gelmiş bizlerin sayesinde de ilerili nesillerimize aktarılacaktır” dedi
Öğrenciler tarafından okunan şiir ve maniler ilgiyle dinlenirken, daha sonra Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur ve Nazilli Belediye Başkan vekili A. Vahit Aysan ile protokol üyeleri tarafından nevruz ateşi etrafında halay çekildi ve örste demir dövüldü. Protokol üyeleri nevruz ateşinin etrafında halay çekmesi dikkat çekerken, okul öğrencileri ise ateşin üstünden atladı. Okulda düzenlenen satranç turnuvasında dereceye giren öğrencilere hediyeler verilmesinin ardından devam eden programda Orhangazi İlköğretim Okulu halk oyunları ekipleri ile yurt dışından gelen Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan ve Kazakistan halk oyunları ekiplerinin gösterisi yoğun ilgi gördü.
Gösterilerin ardından protokol üyeleri tarafından Resim ve Teknoloji Tasarım Sergisi açılırken, renkli görüntülere sahne olan okulda 21 Mart Nevruz Bayramı programı, ikram edilen pilavın ardından son buldu. 

20120322aw000167_01.jpg

20120322aw000167_03.jpg

20120322aw000167_04.jpg