Dizi, Netflix adına Türkiye’de yazılıp çekilecek, 2018 yılında yayına girecek.

Daha önce Netflix’in yapımının, oğlu IŞİD’e katılan bir babayla ilgili olduğu iddia edilmiş, platform bu haberi yalanlamıştı.

Özel güçlere sahip kahraman İstanbul’da

Netflix, drama türü dizinin konusunu şöyle duyurdu: “Genç bir adam, özel güçlere sahip olduğunu keşfeder. Şimdi İstanbul’u yok etmek isteyen karanlık güçlere karşı, şehri ve tüm insanlığı korumak için elindeki bu güçleri kullanmayı öğrenmesi gerekmektedir. Bu yolculukta kendisine yardım edecek arkadaşlarıyla harekete geçmekten başka çaresi yoktur.” 

İstanbul merkezli dizinin, ‘kentin zengin kültürel geçmişini ekrana yansıtacağı’ belirtildi.

Açıklamada, Netflix’in ilk Türk orjinal dizisinin baş yapımcılığını Onur Güvenatam’ın üstleneceği, dizinin İstanbul merkezli O3 Medya tarafından çekileceği de kaydedildi.

‘Daha fazla detay paylaşacağız’

Netflix Uluslararası Orjinal Diziler Başkan Yardımcısı Erik Barmack, Türk yapımla ilgili olarak şunları söyledi: “İlk orjinal Türkçe dizimizi çekecek olmaktan dolayı heyecanlıyız. Genç, dinamik ve heyecan verici olan bu yepyeni projede O3 ile birlikte çalışıyoruz. Netflix’in bu muhteşem Türkçe yapım için en ideal uluslararası platform olacağına inancımız tam ve bu yıl içerisinde daha fazla detay paylaşmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Yapımcı Onur Güvenatam ise diziyi yabancı izleyicilerin de ilgiyle karşılayacağını belirterek, “Bu yeni türün ülkemizde bir dönüm noktası olacağına ve yalnızca Türk izleyicisi değil, dünya izleyicisine de aynı şekilde hitap edeceğine inanıyoruz”dedi.