Haaretz gazetesinin köşe yazarı Gideon Levy, Netanyahu hükümetinin Türkiye politikalarını sert dille eleştirdiği yorumda “İsrail, bir avuç sorumsuz politikacı ve tehlikeli piroman (yangın çıkartma hastalığı olan) tarafından korkutucu bir körlük ile yönetiliyor ve halk hâlâ tepkisiz” ifadelerini kullandı.
 
İsrail'in önde gelen gazetelerinden Haaretz'in köşe yazarı Gideon Levy, “İsrailli Piromanlar, Ortadoğu'yu Ateşe Veriyorlar” başlığını kullandığı yorumunda “İsrail, bir avuç sorumsuz politikacı ve tehlikeli piroman tarafından korkutucu bir körlük ile yönetiliyor ve halk hala tepkisiz. Hükümet, tehlike ile hamile, skandal bir politika yürütüyor ve yine protesto yok” gibi ağır ifadelerini kullandı. Levy sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Yazın ardından sonbahar gelir, kural budur. Ve sonbahar 2011 felaketlerle dolu: Türkiye, Amerika, BM'deki Eylül ve bizim kaderimiz, ulusal onurun bölgedeki son müttefikimizi kaybetmemiz, İsraillilerin en çok sevdikleri ülkeye seyahat etmekten korkmaları, İsraillilerin İstanbul'da aşağılayıcı güvenlik kontrollerinden geçmeleri ve belki askerlerimizin yurt dışında yargılamaları demek olduğunu düşünen Binyamin Hetanyahu'nun başında bulunduğu sinik bir avuç politikacıya teslim edildi.”
 
“İSRAİL, BASKININ ERTESİNDE ÖZÜR DİLEMELİ İDİ”
 
Gideon Levy, filo baskınına ilişkin “Dokuz aktivistlerin Mavi Marmara'da öldürüldüğü günün ertesinde İsrail, samimi bir biçimde özür dilemeliydi” dediği yorumda şu görüşleri de dile getirdi:
 
“Öldürücü silahların aşırı biçimde kullanılması ve dost bir ülkenin sivillerinin yakın mesafeden öldürülmesi, mutlaka bir özür gerektiriyor. Türk Yahudilerinin lehinde faaliyet gösteren dokuz İsrailli aktivist, Türk ordusunca benzer biçimde öldürülse ne olurdu, tasavvur etmek zor değil.”
 
“EŞKIYA DIŞİŞLERİ BAKANIMIZ”
 
Ancak, “Eşkıya Dışişleri Bakanımız Avigdor Lieberman sinyali verdi ve Binyamin Netanyahu'nun kendisini 'özür dilememe' deliliğine teslim oldu” ifadesinin de kullanıldığı yorumda Yahudi şair Mordechai Gebirtig'in “Şehrimiz yanıyor kardeşler, yanıyor” şiirini anımsatarak “Ancak şehrimizdeki yangın, büyük ölçüde bizim eserimiz. Türkiye'de piromanlar var ancak bizimkiler, ölçülemez derece daha tehlikeli bizim için” diye yazdı.