Türkiye genelinde esen lodos sıcaklığı bu hafta aralık ayı değerlerinin oldukça üzerine çıkardı. Ancak denizden taşıdığı bulutlar ve çöl tozları havayı kapatıyor. İç kesimlerde sis var. Yeni haftanın başında sıcaklıklar yeniden düşerek ortalamalara inecek.

Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle: İstanbul'da bugün sıcaklık 18 dereceye çıkacak. Ancak lodosun çok sert esmesi ve havanın da bulutlu olması dışarıda yine biraz üşetüyor, hafif yağmur geçişleri de olabilir. Ankara puslu 13 derece. İzmir 18 derece ama çok sert lodos ve bulutlu bir hava var. Bursa'da soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenme riski lodos estiğinden üç daha sürecek. Adana bugün güneşli.
Marmara'da sıcaklık Balıkesir-Kocaeli arasında 20 dereceye kadar çıkacak. Ancak lodos çok sert esiyor ve beraberinde taşıdığı bulut ve çöl tozları gökyüzünün kapalı olmasına neden oluyor. Trakya ve Çanakkale çevrelerinde kısa süreli yağmur da olacak. Pazar günü de bölgede yağmur bekleniyor, Pazartesi hava soğuyacak.

İç Anadolu'nun Aralık ayı ortalama sıcaklığı 6 derece iken bugünlerde sıcaklık 10 dereceyi aşıyor. Bölgede güneşin kısa süre görüldüğü, yer yer puslu ve hafta sonu hafif yağmurların olacağı bir hava var. Bugün Konya 15, Kayseri 14 derece.

Ege'nin kıyıları bulutlu ve lodos çok sert esiyor. İç kesimlerde ise güneş daha sıklıkla görülüyor. Sıcaklık bulutlu ve rüzgarlı havaya rağmen yine yüksek. Pazar ve Pazartesi günü yağmur var.

Akdeniz'de bugün hava dünkü kadar kapalı değil, güneşli, hafif rüzgarlı ve ılık havada geçecek. Hafta sonu ise Adana ve Güneydoğu boyunca sonbaharı anımsatan hafif yağmurlar yağacak. Antalya 22, Gaziantep 17 derece.
Doğu Anadolu'da bulutların sıklıkla, güneşin ise az görüleceği bir hava var ama sıcaklık ortalamanın üzerinde. Erzurum 6, Malatya 14 derece. Yarın yine sağanak geçişleri olacak.

Karadeniz parçalı bulutlu, lodos esiyor, Bolu-Tokat arasında ise pus sürüyor. Hafta sonu kıyılar boyunca gün içinde kısa süreli hafif yağmurlar olacak sıcaklıklarda düşüşe geçecek./haber7