“Sözleşmende iyileştirme istedin, takımdaki dengeleri sarsmak pahasına fiyatını yükselttik. Hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık. Camianın beklentilerini yerine getir.”

Kara Kartal"da bu sezon henüz gol sevinci yaşayamayan Mert Nobre"ye, Başkan Yıldırım Demirören"den sert uyarı geldi. Bu sezon henüz rakip fileleri havalandıramayan Sambacı"nın performansından memnun olmadığını dile getiren Başkan, şu ifadeleri kullandı: Kontratını uzatmak istedin kabul ettik, ağır şartlar sunduğunda "Tamam" dedik. Takımdaki ücret dengesini bozmak pahasına, isteklerini kabul ettik. Türkiye"nin en çok kazanan oyuncuları arasındasın. Ama ligin ilk yarısında beklentilerimizin çok uzağında kaldın. Yeni sözleşme imzaladığından bu yana gol atamıyorsun. Camianın senden beklentileri büyük. Kapasiteni biliyoruz. Sorumluluklarını yerine getirmenin vakti gelmedi mi?”

"Baskıyı kıracağım"
Başkan"ın sözlerini dikkatli bir şekilde dinleyen Nobre"nin, kötü performansından dolayı özür dilediği belirtilirken, şöyle yanıt verdiği öğrenildi: Üzerimde büyük bir baskı oluştu. Sahaya çıktığımda hemen gol atmak istiyorum. Bu da benim gerçek gücümü yansıtmama engel oluyor. Her şeyin farkındayım, özür diliyorum. Bu durumu değiştireceğim.../fanatik