Doğası, iklimi ve havasıyla ülke turizminin gözde kentlerinden olan Didim"in nem oranı düzenlenecek bilimsel çalışmalarla tescillendirilecek. Konuyla ilgili çalışmaların başlatıldığını belirten Belediye Başkanı Mümin Kamacı “İlçemizin güzel havasını yani nem oranını tescili için çalışmalar başlatıldı.”dedi. Konunun takipçisi olan Didim Belediye Meclisi"nin Sağlıklı Kentler Birliği Üyesi ve aynı zamanda Didim Belediye Meclis Üyesi Ecz. İbrahim Eray Tescil çalışmalarının 1 yıl içerisinde tamamlanmasını beklediklerini söyledi.

Yapılacak çalışmayla ilgili bilgiler veren Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı konunun geçtiğimiz 2010 yılının Haziran ayında Didim"de düzenlenen bir toplantıda dile getirildiğini ve Adnan Menderes Üniversitesi öğretim görevlileriyle konunun ele alındığını söyledi. Başkan Kamacı sözlerini şöyle sürdürdü; “İlçemiz Didim"in güzel havası herkesçe biliniyor. Bu anlamda ADÜ"den gelecek ekipleri ilçemizin değişik noktalarında oksijen ve nem oranının ölçecekler. Elde edilecek bu değerlerden sonra tescil için başvuracağız. Bu konuyu Belediye Meclis Üyemiz İbrahim Eray takipçisi oluyor. Biz belediye olarak bu projenin her anlamda takipçisiyiz ve destekçisiyiz”dedi.
Didim Belediye Meclisinin Sağlıklı Kentler Birliği Üyesi ve aynı zamanda Didim Belediye Meclis Üyesi Ecz. İbrahim Eray ise Didim"in farklı noktalarında tescil çalışmasının yapılacağını ve bilimsel verilerle bu çalışmanın yapılacağını vurgularken “Bu çalışma ADÜ öğretim görevlilerince yapılacak ve bilimsel verilere dayandırılacak. Daha sonra çıkan verileri bizler kamuoyunda paylaşacağız. Dünyaya ve ülkemize bunu tanıtacağız, katıldığımız fuarlarda bu nem oranını anlatacağız. Sağlıklı Kentler birliğinde bunu ele alacağız.”diye konuştu.

Çalışmanın 1 yıl içerisinde tamamlanmasını beklediklerini belirten Eray “Bu çalışma sonrasında ilçemizde Sağlık turizmi de ön plana çıkabilecek. Didim"de turizm yıl 12 aya yayılabilecek. Buraya yurt içinden ve yurt dışından insanlar yaz kış bu imkândan yararlanmak için gelecekler. Bu tescillenme çalışması tamamlandığında Sağlık tesisleri ilçemizde yapılmaya başlanacak. Bu tescil çalışması bilimsel veri anlamında güzel bir çalışma olacak.”ifadelerini kullandı.