İzmirli Şaban Şanlı"nın evine yılbaşı günü giren hırsızlar, tren kazası sonucu yatağa bağımlı halde yaşayan kızı Melisa Şanlı"nın (6) oksijen konsantratörünü ve oksimetresini çaldı. Küçük Melisa, ailenin maddi durumunun iyi olmaması nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğü"nce kendilerine zimmetlenen cihaz olmadığı için nefes almakta güçlük çekmeye başladı. Anne Deniz Şanlı, “Bunu yapan insan olamaz. Haksız elde edilecek para uğruna kızımın hayatı tehlikede” dedi.
Böbrek hastası olduğu için diyalize bağlanarak yaşamını sürdüren Şaban Şanlı, eşi Deniz Şanlı ve geçen yıl trenin çarptığı araçta ağır yaralanarak felç olan kızı Melisa ile birlikte yılbaşını geçirmek için bir akrabalarına gitti.

"Kızımın nefesini çaldılar"
Geç saatlerde evlerine dönen aile, tek katlı evlerine girildiğini fark etti. Polis, değeri 1000-3000 TL arasında değişen oksijen konsantratörü ve nefes ölçen ile 1000 TL"ye satılan oksimetreyi çalan hırsızları aramaya başladı. Deniz Şanlı, şöyle konuştu: “Yatağa bağımlı kızımın nefes alıp vermesindeki sorun nedeniyle bu cihazı kullanıyorduk. Sıkıştığı zaman bu aletle kendine geliyordu. Hırsızlar, onun nefesini çaldı. Nefes almakta gün geçtikçe zorlanıyor. Bizim maddi gücümüzü aştığı için yenisini alamıyoruz. Vicdansızlıktan başka bir şey değil. Kızımın hayatı tehlikede. Elleri kırılır inşallah.”/milliyet