Konya'da polisin dur ihtarına uymayarak kaçan otomobilin içinde bulunan 5 kişi, çok sayıda polis tarafından uzun süren kovalamacanın ardından kıskıvrak yakalandı. Birçok suçtan sabıkaları bulunduğu öğrenilen şüphelilerin araçlarında yapılan aramada 1 adet pompalı tüfek, 10 adet dolu fişek ve 3 adet bıçak ele geçirildi.
 
Edinilen bilgiye göre, uygulama yapan trafik polisleri, içinde 5 kişinin bulunduğu sürücüsü belirlenemeyen 42 BZY 05 plakalı otomobile dur ihtarında bulundu. Uygulama noktasına gelen otomobil sürücüsünün kaçması üzerine araç plakası tüm ekiplere bildirildi. Kaçan otomobil, saat 22.00 sıralarında Mevlana Caddesi üzerinde plakaya karşı duyarlı olan asayiş ekibi tarafından fark edildi. Aracı durdurmak için dur ihtarında bulunan polis ekibi, sürücünün tekrar kaçmaya başlaması üzerine kovalamaca başladı. Tüm uyarılara rağmen sürücünün durmayıp kaçmayı sürdürmesi üzerine, takibe diğer bölgedeki sivil ve resmi ekiplerde katıldı.
 
Onlarca polisi peşine takan sürücüyü durdurmak için, otomobilin kaçtığı güzergahtaki tüm kavşaklar tutuldu. Yaşanan sıcak takip sırasında polis ekipleri, kaçan aracı durdurmak için havaya uyarı ateşinde bulundu. Polisin açtığı ateşe rağmen durmayan otomobil, yaklaşık 30 dakika süren kovalamacanın ardından Meram ilçesi Alakova Mahallesi Dostluk Caddesi üzerinde durduruldu. Otomobilden inerek kaçmaya çalışan şüphelilerden Süleyman Ö. (28), Rıfat K. (19), Yunus A. (23), Hikmet D. (29) ie Hasan Ç. (33), hemen peşlerinde bulunan polisler tarafından kıstırıldı. Araçlarından inerek kaçmaya çalışan 5 şüpheli, biber gazı sıkılarak etkisiz hale getirildi. Şüphelilerden Hasan Ç.'nin polise yakalanmamak için kolunu bıçakla keserek kendisine zarar verdiği ancak başarılı olamadığı belirtildi. Gözaltına alınan şüphelilerden Hikmet D.'nin karıştığı bir suçtan dolayı hakkında arama kararı olduğu ve infazının bulunduğu, diğer şüphelilerinde yaralama ve uyuşturucu gibi birçok suçtan sabıkalı oldukları ileri sürüldü.
 
Uzun süren kovalamacanın ardından durdurulan otomobilde yapılan aramada ise 1 adet pompalı tüfek, 10 adet dolu fişek ve 3 adet bıçak ele geçirildi. Elleri kelepçelendikten sonra üst araması yapılarak polis aracına bindirilmek istenen şüpheliler, kendilerini görüntüleyen gazetecilere tehditler savurdu. Şüphelilerden Hasan Ç. ile polisler arasında zaman zaman ilginç diyaloglar yaşandı. Polis aracına hava alamadığı ve yaralı olduğu gerekçesiyle binmek istemeyen Hasan Ç., polisleri uzun süre uğraştırdı. Tedavi olmak istediğini söyleyen Hasan Ç., kendisini hastaneye götüreceklerini söyleyen polisin uğraşları sonunda başka bir polis aracına bindirildi. Gözaltına alınan 5 şüpheli, Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra polis merkezine götürüldü.
 
Ele geçirilen pompalı tüfeğe ve bıçaklara incelenmek üzere el konuldu. Hastanede kontrolden geçen şüphelilerin uyuşturucu kullandıkları ve alkollü oldukları belirtildi.