İlk yönetmenlik denemesinde bir deniz donanmasının hikâyesini anlatan Scott Waugh, DreamWorks stüdyosunun Need for Speed isimli video oyunundan uyarlayacağı projenin yönetmen koltuğuna oturacak isim olarak açıklandı.
En son Çelik Yumruklar (Real Steel)'da izlediğimiz John Gatins ve George Gatins'in ortaklığında yürütülen projenin senaryosu yine George Gatins tarafından yazılacak. Henüz konusu hakkında bir bilgi olmasa da, stüdyonun bir seriye dönüştürmek istediği proje Hızlı ve Öfkeli (The Fast and the Furious) ile benzer temaları işleyecek.
Electronic Arts tarafından yaratılan ve Kasım ayında 18. versiyonu ile oyun severlerle buluşacak olan Need For Speed serisi, şimdiye kadar 100 milyon dolardan fazla bir satış rakamına ulaştı. 1994 yılında ilk versiyonu piyasaya sürülen seri, Need for Speed: The Run isimli son versiyonuyla aksiyonu biraz daha ileri götürerek, sürücü merkezli bir oyuna dönüşmüş. Bu yeni versiyonla birlikte artık sürücü koltuğundan ayrılıyor, polislerle dalaşıp, farklı arabalarla kanundan son sürat kaçmaya çalışıyorsunuz. Filmin kabataslak kurgusunun da bu hikâye üzerinden ilerleyeceği sanılıyor.
Hızlı arabaların merkezinde geçen proje bakalım Hızlı ve Öfkeli'nin tahtını zorlayabilecek mi? Bunu 2013 yılında film vizyona girdiğinde göreceğiz.