CHP Genel Başkanı Deniz Baykal partisinin grup toplantısında gündem değerlendiriyor. Gazze konusunda Hükümeti eleştiren Baykal, Mısır'ı övdü.

CHP lideri Deniz Baykal konuşmasında şunları söyledi:

Sağlık alanında işler yaz-boz tahtasına dönmüştür. Sevk zinciri uygulanacak mı, uygulanmayacak mı? Her gün başka bir karar çıkıyor. Eczacıların içine girdiği krizler son anda toparlandı.

Sağlık sektöründe iki noktaya dikkat çekmek istiyorum. Birincisi Diş hekimlerinin durumu. Diş hekimleri sıkıntıda.... Onları tamamen gözden çıkaran bir durum var. Her yerde özel sağlık teşvik edilirken, onlar tamamen devre dışında bırakılmıştır.

İkinci konu da; Sağlık kuruluşları monopollerine teslim edilmek isteniyor. Sağlık kuruluşlarını birinci sınıf ikinci sınıf diye ayırma porjesi var. DÜnyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama yok. Sağlık kuruluşlarını sınıflandıran hükümet vatandaşı da sınıflara ayırır. Hükümetin görevi tüm vatandaşları birinci sınıf kuruluşlarına kavuşturmak olmalıdır.

Bu arayıştan hükümet derhal vazgeçmelidir. Kıyameti koparırız. Sağlık kuruluşlarının sınıflandırılmas kabul edilemez.

GAZZE MESELESİ

Gazze'de saldırılar şimdilik durmuş gibi gözüküyor. İsrail bu saldırıyla çok haksız gereksi ve orantısız bir biçimde güç kullanma yoluyla müdahale etmiştir. İsrail'in bu orantısız gücü tüm dünyada tepkiyle karşılanmıştır. Burada sadece insanlar değil insanlık da katledilmiştir.

Türkiye'nin tavrı pek çok çevrede soru işaretleri yarattı. Bi derhal ateşkes sağlayacak baskıyı bırakıo söylemelre ağırlık veren vatandaşın duygularını kaşıyan girişimlere ağırlık verdik.

Ortadoğu'da en çok konuşan ülke biz olduk. Ama olaylar yönlendirilirken geride kaldık. Başbakan Meclis'te nutuk attı. Ama verdiğimiz kınama önergesini reddedildi.

Maalesef Mısır bu konuda hiç konuşmamıştır ama çözümde etkin diplomasiyi yürüttü. Ateşkesin sağlanmasında Fransa ile koordineli oalrak çözüme ulaşılmasını sağladı.

NEDEN HAMAS'I TUTUYORSUN?

Çatışmaya neden taraf oluyorsunuz. 70 milyonu neden bir çatışmaya taraf ediyorsunuz. İsrail ile Hamas çatışmasında Hamas'ı tutuyor.

Başbakan Mahmud Abbas'ı suçluyor. Bu suçlama haklı mıdır değil midir bunu biz diyemeyiz. Filistin Kurtuluş Örgütü ile Hamas arasındaki sorunda Hamas'ı tutuyor. Bizim işimiz değil arakdaşlar. Bizim işimiz 70 milyonu düşünmek. Bu konuda Türkiye duygusal davranmak halinde değiliz


HABER 7