Medyatik programına katılan İlhan Şeşen “Sizi, Gökhan ve Burhan Şeşen ile beraber Grup Gündoğarken'in üyesi olarak tanıdık. Müzik grupları eninde sonunda dağılır mı?” sorusuna “Bizimki doğal bir akış içinde oldu. Benden solo bir albüm istediler. Çocuklara (Gökhan ve Burhan Şeşen) ve müzik şirketime hangi aşamada olursa olsun, eğer isterseniz bu albümü Gündoğarken olarak çıkarabiliriz dedim. Gökhan albümü dinledi ve beğenmedi.'Sen bunu solo çıkar' dedi. Tamamen onların onayıyla solo albümümü çıkardım” diye yanıt verdi.

İLHAN ŞEŞEN: “NELER OLUYOR BİZE” BENİM ZİRVEMDİR

“Her müzik grubunda dominant bir eleman vardır. İtiraf etmem gerekir ki, bizim grupta da dominant olan bendim. Şarkı sözlerini ben yazıyorum, beste yapıyorum, herhalde biraz da sivri bir kişiliğim var. İnsan bir süre sonra sadece kendi fikirlerini ve isteklerini gerçekleştirmek istiyor. Her sanatçının bir zirvesi vardır, benim zirvem de Neler Oluyor Bize'dir. Bu yüzden bir kopuş yaşadık. Ama her zaman söylüyorum, ne zaman isterlerse birlikte yeni bir albüm yapmaya hazırım.”

İLHAN ŞEŞEN: ŞARKI YAPARKEN HAYATLA BAĞIMI KOPARIYORUM

“O birbirinden duygulu şarkılar nasıl ortaya çıkıyor? Onları yazmak için ille de yaşamak mı gerekiyor? Bestelerinizi nasıl yapıyorsunuz?” sorusuna Şeşen, “Sadece dört duvar... Melodisiyle birlikte aklıma bir cümle geliyor, geldiği anda da hayatla tüm bağımı koparıyorum. O andan itibaren yapılması gereken şey, o cümlenin altını üstünü doldurmak. Profesyonel düşündüğüm için de o cümle üzerine yoğunlaşıp kafa yorunca şarkı ortaya çıkıyor. Sabah başlayıp akşama kadar bitiriyorum” diye yanıt verdi.

Gazeteport