İnegöl Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İstiklal Marşının kabulünün 88. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen ''İstiklal Marşının On Kıtasının Ezbere Okunması'' yarışmasının elemeleri başladı.

''Ana okulu-ana sınıfı'' , ''1-5. sınıf'', ''6-8. sınıf'' ve ''lise'' olmak üzere 4 ayrı kategoride gerçekleştirilen elemeler kapsamında, Nuh Mehmet Küçükçalık Lisesi'nde ''Anaokulu'' elemeleri yapıldı.

İlçedeki ana okulları ve ilköğretim okullarının ana sınıflarını birer öğrencinin temsil ettiği elemelerde, 28 çocuk hünerlerini sergiledi.

Etkinlikte İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını da ezbere okuyarak büyüklerine adeta taş çıkartan çocuklar uzun süre alkışlanırken, elemelerde duygusal anlar da yaşandı.

Milli marşı büyük bir coşkuyla okuyan Kurşunlu Cumhuriyet İlköğretim Okulu ana sınıfı öğrencisi Beyza Aydemir (6) ile Hamzabey İlköğretim Okulu ana sınıfı öğrencisi Aysun Utan (6) duygularına hakim olamayınca gözyaşları arasında marşı okudu. Yarışmada gözyaşlarıyla salondakileri de hüzne boğan ve marşı bitirince ayakta alkışlanan çocuklar, aileleri tarafından teselli edildi.

Küçük Beyza ve Aysun, ''neden ağladıklarını'' sorması üzerine, çok duygulandıkları için ağladıklarını söylediler.

Etkinliği izleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk de yarışmanın çocukların İstiklal Marşı'nın dizelerinde hayat bulan milli coşkuyu ve mutluluğu özümsemeleri için düzenlendiğini kaydetti.

İki çocuğun ağlayarak marşı okumalarını ''çok güzel görüntü'' olarak nitelendiren Baştürk, ''Bu gözyaşları çocukların üzüntü değil mutluluk gözyaşlarıdır. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın'' dedi.

Baştürk, elemelerde kategorilerinde ilk 3 öğrencinin belirleneceğini, bu öğrencilerin 12 Martta yapılacak finalde sıralama için yarışacaklarını söyledi.

GAZETEPORT