"... Yahu bırakın telefon dinlemesini insanlar neden suçlandıklarını bilemeden yıllarca yattılar, fikirleri, yazdıkları yüzünden yargılandılar onları bırakalım bir tarafa, Abdülkadir Bey yengeye seni seviyorum diyememiş telefonda, günah bu adama yahu kayda geçelim!"


KAYDA GEÇSİN

‘Paralel örgüt’ ün 64 kişilik VIP dinleme listesinde yer aldığını yazan Abdülkadir Selvi’nin yazısındaki en çarpıcı bölüm yıllarca eşine  telefonda  ‘Seni seviyorum‘ diyemeyişi.

Üzülmemizi bekliyor gibi geldi bana, yahu bırakın telefon dinlemesini insanlar neden suçlandıklarını bilemeden yıllarca yattılar, fikirleri, yazdıkları yüzünden yargılandılar onları bırakalım bir tarafa  , Abdülkadir Bey yengeye seni seviyorum diyememiş telefonda , günah bu adama yahu  kayda geçelim! 

Deseydi mesela  eşi hanımefendiye ‘Seni seviyorum‘, içeri mi atacaktı bu ‘paralel örgüt’ kendisini , sen niye eşini seviyorsun bakayım diye?  Bu ‘Paralel Örgüt’ evliliğe karşı mı anlamadım. Yoksa evde sevişen değil dövüşen eşler mi tercih ediyor.

Abdülkadir Selvi  eşine telefonda  ‘seni seviyorum’ dese bayram değil seyran değil Abdülkadir  eşini niye seviyor acaba şifre filan mı geçiyor diye mi şüpheleneceklerdi ayrıca Abdülkadir Selvi kendisini niye dinliyorlar onu anlatmamış, yazıyı abur cubur satıp obeziteyle mücadele eden Murat Ülker kadar samimiyetsiz buldum.

Üstelik dinlendiğinin farkında,  idareli konuştuğunu yazmış , böyle bir avantajı olmuş, kendisine dinlendiğini kim söylemiş onu da yazmıyor Aşk Olsun Abdülkadir Bey böyle mağduriyet mi olur , yazı mı olur hiç bir şey anlaşılmıyor  !

Ayrıca, hiç öyle yaratıcı fikirler saçan, tehlikeli bir zekası olan adam gibi görünmüyor Abdülkadir Selvi, tam aksi kendi halinde bir AKP propogandisti, mainstream medyada yer almaktan çok memnun Altan Öymen’e  ‘Abi' demek ona yetiyor gibi, neyse bu yazıda bizim  asıl kayda geçireceğimiz  ‘Utanmazlık’ konusu, Abdülkadir Selvi değil.

Abdülkadir Selvi mağduriyet kırıp sarmak istemiş kendisine, bu Akistlerinde bu huyu var hem iktidar hem mağdur olmak istiyorlar bunu yutturmak için ‘Usta’ olmak lazım, zor işleri.

Nedim Şener Enver Aysever’in programında Nagehan Alçı ve Nazlı Ilıcak’ın son zamanlarda ,  inandırıcı olması için herhalde, dozunu arttırdıkları kayıkçı kavgaları özelinde,  bu hale rağmen karşılıklı konuşabilip hala yüzyüze bakmalarına utanmazlık geni eksikliği teşhisi koydu .

Nedim Şener’in kesin teşhisi için konsültasyon şart, şöyle TV ekranlarında bir gece durumu enine boyuna bakalım  konuşabilecekler çıkacak mı, ama bu durum Nagehan Alçı ve Nazlı Ilıcakla sınırlı değil.

Bekleme odasında kesin teşhis bekleyen çok hasta var....

12 Eylül’ü ben bilmem büyüklerim bilir, ben yoktum bile diyerek yaşadığı bu topraklardan bihaber olarak trilyonları götüren ‘bulaşmaya‘ komedi sanatçısında utanma geni var mı  ...

Yıllardır Galatasaray Lisesi önünde kayıp, faili meçhul kurbanı  evlatlarının mezar yerini  bekleyen Cumartesi Anneleri için‘Sevenler Kavuşur İnşaallah’ diyen kaşar şarkıcıda utanma geni var mı...

Meslektaşlarının ‘Şato’ diye tabir ettiği evlerinden birinde oturup ‘Vallahi bu piyasada namusumla 1 milyon dolar kazandım‘ diye karşısındakilerle alay eden ‘medyacı’ da utanma geni var mı .....

Bir zamanlar TRT’de hem yayın denetleme hem repertuar kurulunda grev yaparak ihsas-ı rey ustası olup çıkan vasat altı yayıncı  bir şahsa  bu imkanı veren düzende utanma geni var mı  ...

80 yaşında zengin PİNPON’la aşk izdivacı yaptığını iddia eden, sonra adamla gırtlak gırtlağa gelen genç kadında acaba utanma geni tam mı ? 

Peki Zengin Pinpon; kızı, torunu yaşında kadınla evlenirken genç eşinin kendinden sonraki  muhtemelen tanımadığı (tanıdık çıkarsa daha da feci) eşi için paracıkları istiflediğinin farkında değil mi?

Ben daha Fakir Pinpon’a aşık olmuş genç kadın duymadım var ise biliyorsanız haber verin röportaja gideyim, bunların hangisinde utanma geni var Allah Aşkına?

Utanma genleri olmayanların fıtratında utanma yoksa ne yapsınlar, çoğu utanılacak işler yaptıklarının farkında olacak zekaya sahipler , ama utanamıyorlar sorunları bu! Ve say say bitmiyorlar sevgili Nedim Şener. Hatta karşımıza oturup soru bile soranları var.

Fakat onlar utanmazken, ülkenin çoğunluğu , iyi insanları utanma genlerinde bozukluk olmayanlar   onların yaptıklarından  onların yerine utanıyorlar.

Asıl acı olan budur başkasının utancından utanabilmek, vatanseverliğin bir tarifi olabili mi acaba.

Ve buna çare bulmak zorundayız.

Yani utanmazlar yüzünden utanma genlerimiz çok gelişti onlar içinde utanır hale geldik.

Böyle anlarda yani başkalarının yaptıklarından utandığımız anlarda ben, iyi ki argo var, iyi ki küfür sözleri icat edilmiş diyorum ! 

İyi ki baş parmağım, şahadet parmağım ve orta parmağım arasından geçebiliyor diye şükrediyorum.

Bende ‘hergele geni’ mi kuvvetli ne ,

Hergele kelimesini  ‘Binmeye veya yük taşımaya alıştırılmamış at veya eşek sürüsü’ anlamında kullandım.

Bunları kayda geçiriyoruz ve ‘mim’ koyuyoruz.

Sevgiyle

NECEF UĞURLU / [email protected]