Hazreti Peygamber (s.a.v)'e yazdığı şiirlerle bilinen Mustafa Necati Bursalı Hakka yürüdü. 60'ın üzerinde eser kaleme alan Bursalı'nın cenazesi yarın öğle namazını müteakip İstanbul Sarıyer'de bulunan Yeniköy Bağlar mevkiindeki Cevahirler Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Yeniköy Mezarlığı'na defnedilecek.

Mustafa Necati Bursalı kimdir?

1941 yılında Samsun"un Kavak ilçesinin Alaca köyünde doğdu.İlkokulu köyünde okudu.Merzifon ve İstanbul"da Kur"an-ı Kerim hıfzı çalıştı.Hat sanatına ilgi duyarak Hamit Aytaç"tan icazet aldı.1965"te Osman Reis Camii imim-hatipliğine tayin edildi.1988"de emekliye ayrıldı.Yazı ve şiirleri Yeni Asya, İslam gazete ve dergilerinde çıktı. Bursalı, evli 3 çocuk babası idi.

Mustafa Necati Bursalı'nın Adabı Muaşeret, Rüya Tabirleri Ansiklopedisi, Hazreti Osman, Tarihe Şan Verenler, Kur'anı Kerim Sureleri, Allah Aşkını Seçenler, İstanbul ve Anadolu Erenleri gibi çok sayıda kitabı var.

23 sene dört ay aynı camide imam hatiplik yapan ve orada da, yazılarımda da, insanlara İslamiyetin güzelliğini, saadetin ancak burada bulunabileceğini anlatan Bursalı, gençliğin felaket çukurundan saadet caddesine çıkması için çaba harcadı. İnsanlara günlük hayatımızda bizi bunaltan pek çok şeyin çözümünün peygamber ve ailesini örnek almakta ve İslam'ı yaşamakta olduğunu anlatmaya çalıştı./haber 7