Söke"nin Atatürk Mahallesi Turgut Özal ve Adnan Kahvesi Caddelerini birbirine bağlayan, tren yolu üzerinden geçişi sağlayan hemzemin geçit tehlike saçıyor. Geçtiğimiz Perşembe akşamı meydana gelen ve iki gencin şans eseri kurtulduğu kaza son örnek oldu. Yıllardır benzer onlarca kaza meydana gelmesine rağmen önlem alınmıyor.
Aydın-Nazilli ve İzmir tren seferlerinin yoğun olarak yaşandığı tren yolunun şehir içinden geçen yol bağlantısında tehlike çanları çalıyor. Geçitten geçmek isteyen araçların çok dikkatli olmaları gerekirken; yoldan her otomobil geçtiğinde yürekler ağızlara geliyor. Vatandaşlar Turgut Özal ve Adnan Kahvesi Caddelerini birbirine bağlayan noktada, İş-Kur yakınında bulunan hemzemin geçide gerekli önlemlerin alınmasını istiyor. İş-Kur hemzemin geçidinin 100 metre ilerisinde Söke-Milas Karayolu üzerinde Huzur Evi hemzemin geçidinde "hemzemin geçit ayıbını" sona erdiren ve geçidi modern hale getiren Ulaştırma Bakanlığı ve TCDD yetkilileri başta olmak üzere tüm yetkililer şehir içinde bulunan İş-Kur hemzemin geçidinde de düzenleme yapmak üzere görev davet ediliyor.
Vatandaşlar; “Son kazada iki genç şans eseri kurtuldu ama burada daha önce ölümlü kazalarda meydana gelmişti. Bunlar unutulmamalı. Kazaları önlemek için araç trafiğinin yoğun olduğu bu hemzemin geçitte mutlaka önlem alınmalı. Yetkilileri göreve davet ediyoruz” diyerek yetkililerden yardım istediler.