Şantaj nedeniyle çeteye giden 'Ali Kaptan' Erkan Petekkaya ifade verdi. Çeteden yardım isteyenlerden organizatör Ahmet San, İzmir'e gönderilirken, şarkıcı Haluk Levent'in de ifadesi alınacak

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü, çıkar amaçlı çete kurmak, çek senet tahsilatı yapmak ve tehdit gibi suçları işledikleri öne sürülen 49 kişiyi İzmir, Bursa ve İstanbul'da yapılan baskınlar sonucunda gözaltına aldı. Operasyonda örgütün elebaşısı olduğu iddia edilen Muzaffer K. da yakalandı.

Operasyon kapsamında şarkıcı Haluk Levent ve organizatör Ahmet San'ın ifadelerine başvurulacak.

AHMET SAN GÖZALTINDA

İddiaya göre; bir televizyon kanalında yayınlanan 'Öyle bir geçer zaman ki' dizisinde 'Ali Kaptan' karakterini canlandıran oyuncu Erkan Petekkaya'nın, uygunsuz görüntülerinin bulunduğu CD yüzünden bir grup tarafından para sızdırmak amacıyla tehdit edildiği, onun da kurtulmak için Muzaffer K'dan yardım istediği öne sürüldü. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen ve ifadesine başvurulan Petekkaya serbest bırakıldı. Bu sırada Petekkaya'nın yakınları ile basın mensupları arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Organizatör Ahmet San'ın ise İzmir'in Çeşme İlçesi'ndeki eğlence merkezini kiraya verdiği, bir süre sonra kiracılarıyla anlaşamadığı ve işyerini boşaltmalarını istediği, çıkmayınca da Muzaffer K. grubundan yardım istediği iddia edildi. Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yerleşkesi'ne getirilen Ahmet San, buradan operasyonun yürütüldüğü İzmir'e gönderildi.

Karşılıksız çek ve senetleri nedeniyle birçok kez gözaltına alınan şarkıcı Haluk Levent'in de tefecilerden aldığı parayı ödeyemeyince sıkıştırıldığı, bunun üzerine çeteden yardım istediği ve Muzaffer K'nın koruması altına girdiği öne sürüldü. Bu arada şarkıcı Haluk Levent'in İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne giderek ifade vereceğini bildirdiği öğrenildi.

ÇETE LİDERİ PKK İTİRAFÇISI

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaklaşık 1,5 yıldır sürdürdüğü teknik ve fiziki takibin ardından düzenlediği operasyonla çökertilen çetenin elebaşısının, İzmir'de yaşayan PKK itirafçısı eski kuyumcu Muzaffer K. olduğu öğrenildi. yenişafak